Visa studentum.se som: Mobil
Visar 1-4 av 4 träffar
 

Bli vindkraftstekniker - Hitta din utbildning på Studentum.se

Vad behövs för att jobbas om vindkraftstekniker?

Som vindkraftstekniker är det viktigt att du gillar att ta ansvar och vill ha ett fritt och rörligt arbete. Du bör gilla höga höjder och inte ha problem med trånga utrymmen, då detta också är vanligt förekommande i arbetet som vindkraftstekniker. Det är inte ovanligt att engelska förekommer när du jobbar som vindkraftstekniker då branschen är starkt internationellt präglad.

Att jobba som vindkraftstekniker

Om du vill se mer än bara din hemort är jobbet som vindkraftstekniker som klippt och skuret för dig. Som vindkraftstekniker reser man runt mellan vindkraften och lagar samt ger service till mekaniska och elektriska system i kraftverken.

Som vindkraftstekniker sätter man även ihop och plockar isär kraftverken. Att se till att kraftverken fungerar så effektivt som möjligt är också ett exempel på en arbetsuppgift som vindkraftstekniker.

Arbetet som vindkraftstekniker kräver en god fysisk förmåga då man ofta ska upp och ner i kraftverken och måste orka göra detta på egen hand med hjälpverktyg, samt måste klara höga höjder.

Hur blir jag vindkraftstekniker?

Idag finns det flera olika Yh-utbildningar till vindkraftstekniker som är på ett eller två år. Det perfekta med Yh-utbildningar är att de innehåller praktik, vilket ger dig chansen att omsätta teoretisk kunskap i praktiken. Du får då också ett nära samarbete med branschen.

Jämför dina favoriter
Utbildningskategorier