Filtrera efter
Språk
Utbildningstyp
Plats
Utbildningsform
Fler filter
Visar 1-20 av 527 träffar
1
2
3
4
...
27
Annonser

Fler kategorier inom Språk

Populära platser

Reportage inom Språk

Språkkurser

Studera språk

Har du bestämt dig för att läsa ett nytt språk? Eller vill du kanske förbättra dina tidigare språkkunskaper? Då har du många alternativ att välja mellan! Språkkurser blir allt vanligare och allt fler svenskar väljer att åka utomlands för att förbättra sina språkkunskaper. En stor anledning till detta är att kunskaper i språk är attraktiva på arbetsmarknaden, särskilt hos internationella företag. Det är också utvecklande att studera språk eftersom du samtidigt får ta del av andra kulturer.

Det finns idag många olika valmöjligheter för dig som vill gå en språkutbildning. Inom de olika utbildningsformerna i Sverige kan du hitta en mängd olika alternativ. De flesta länder idag erbjuder någon form av språkstudier. 

Att läsa språk på högskola eller universitet

Språkkurser på universitet eller högskola innebär ofta mycket mer än "bara" språkstudier. Här kan du ta en hel examen inom något helt annat ämne men få språket på köpet samtidigt om du läser utbildningen på till exempel engelska.

Eller så är språket ditt faktiska huvudämne. Du kanske vill bli språkvetare eller lärare i språk? Möjligheterna är många! Det finns hundratals utbildningar inom språk på högskolor och universitet runt om i Sverige.

Alternativa språkkurser och utbildningar i Sverige

Det är inte enbart på universitet och högskolor du kan studera språk, det går också utmärkt att studera en språkutbildning på till exempel folkhögskolor. Att läsa språk på folkhögskola innebär många spännande alternativ. Du kan studera allt från franska till teckenspråkstolk, eller varför inte en kombination av till exempel folkmusik blandat med traditionella språkstudier?

Språkstudier på Komvux innebär oftast att läsa upp tidigare gymnasieämnen, så som engelska, spanska, tyska, franska eller italienska. Kontakta komvux i din hemkommun om du vill plugga in gymnasieskolans språkkurser.

Du kanske vill studera ett språk vid sidan av andra studier, eller kanske vid sidan av ditt arbete? Då är språkkurser på distans ett bra alternativ för dig! När du läser på distans så är oftast det enda kravet att du har en dator med internetuppkoppling. Du väljer sedan själv när, var och hur du vill läsa.

Språk

Språkkurser och utbildningar utomlands

Om du vill ha de absolut bästa förutsättningarna för att lära dig ett språk ska du såklart läsa en språkutbildning utomlands – på plats i landet där språket faktiskt talas! På så sätt får du utöva språket såväl i skolan som på din fritid. Det är det absolut bästa sättet för dig att lära dig ett nytt språk.

Språkkurser utomlands har alltid olika nivåer som du kan välja efter förmåga och tidigare kunskaper. Att studera språk utomlands ger dig inte bara språkliga kunskaper utan också nya vänner och spännande kulturella upplevelser.

Det finns olika sätt för dig att åka och studera språk utomlands. Det vanligaste sättet är via en utlandsförmedlare, en så kallas agent. Du får då hjälp med betygsöversättningar, svar på frågor och råd angående visum, boende och resa. Är denna process något du skulle vilja klara av själv? Då kan du söka helt på egen hand. Du letar då själv upp en skola du vill åka till och tar kontakt med dem för att få all den information du behöver. Längden på de olika utbildningarna varierar i det oändliga.

Språkresor utomlands

Ett populärt sätt att åka iväg och få nya språkkunskaper är genom en språkresa. Att åka på språkresa är både ett roligt och lärorikt sätt för dig som vill få nya språkkunskaper. Språkresorna är på allt från två veckor till en hel termin. Du kan åka på språkresa till massor av länder över hela världen.

Lycka till med dina studier!