Visa studentum.se som: Mobil
Visar 1-17 av 17 träffar
 

Läs en tandsköterskeutbildning

I utbildningen kommer du få läsa teoretiska kurser blandat med praktiska övningar, som görs på klinik eller i utbildarens lokaler. Utöver teoretiska kurser och övningar så innehåller tandsköterskeutbildningen en praktiskt del som kallas för LIA - Lära i arbete. Under praktiken får du lära dig mer om det dagliga arbetet som tandsköterska och får fördjupade kunskaper om det praktiska arbetet. Det är dessutom en bra möjlighet för att knyta kontakter tills det är dags att söka jobb. LIA:n sker antingen på Folktandvårs- eller privattandvårdskliniker.

Läs en tandsköterskeutbildning

Att jobba som tandsköterska

Som tandsköterska är det vanligt att du jobbar i ett vårdteam tillsammans med tandläkare och tandhygienister. Till stor del assisterar tandsköterskan tandläkaren vid undersökningar och behandlingar. Du kan även få jobba självständigt med patienter. Störst fokus ligger på tandvård och tandhälsoinformation men även förebyggande tandvård är en stor del av arbetet.

Yrkets popularitet kan delvis vara kopplat till de goda arbetsmöjligheterna vilket beror på att stor del av de som idag jobbar som tandsköterskor inom kort kommer att gå in pension, vilket innebär att det finns många tjänster att fylla.

Ovan hittar du en rad olika tansköterskeutbildningar, sök en redan idag!

Jämför
Videoreportage