Skönhetsutbildningar

Lär dig vårda det yttre

Brinner du för skönhet? Under en utbildning inom skönhet lär du dig att utföra olika typer av behandlingar på dina kunder. Det kan vara hår, naglar, fransar, makeup eller andra typer av skönhetsbehandlingar. Hitta din skönhetsutbildning här!
Visar 1-20 av 86 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 86 träffar
1
2
3
4
5

Skönhetsutbildningar

En utbildning inom skönhet passar dig som är kreativ, trendintresserad och har ett öga för detaljer. Eftersom yrket går ut på att dagligen arbeta med andra människor är det också viktigt att du är serviceinriktad, anpassningsbar och lyhörd. Ditt jobb går ut på att genomföra olika typer av skönhetsbehandlingar på dina kunder, du måste kunna ge konsultationer och lyssna på kundens egna önskemål.

Yrkesutbildningar inom skönhet

Många studiemöjligheter finns inom yrkesutbildningar som innehåller många praktiska moment. Du får lära dig att behärska tekniker, kemikalier och instrument. Du kan behandla naglar, hud eller hår på dina kunder och därför är hygien ett viktigt inslag i utbildningen. Utbildningen kan även innehålla marknadsföring och säljmoment.

Du kan utbilda dig via komvux och vara berättigad studiemedel från CSN eller betala för att gå en privat utbildning, då ingår ofta även produkter och instrument i avgiften.

Efter att du gått en skönhetsutbildning

Efter en skönhetsutbildning är det vanligt att du arbetar på salong med ett eller flera områden. Du kan också arbeta på större spa- eller hotellanläggningar. Du kan både jobba med att utföra styling och behandlingar på människor i vardagen, eller jobba med att styla och sminka modeller, skådespelare eller offentliga personer inför framträdanden, fotograferingar, TV-intervjuer eller filminspelningar.

Exempel på yrken efter en skönhetsutbildning:

  • Frisör
  • Hårstylist
  • Barberare
  • Fransstylist
  • Nagelteknolog/nagelterapeut
  • Makeupartist
  • Kosmetisk tatuerare

Var kan du plugga en skönhetsutbildning?

Det finns en variation av utbildningar inom skönhet i olika delar av landet, samt utomlands. Det finns också många utbildningar på distans där du ofta själv ansvarar för att skaffa material och modeller för att kunna skicka in intyg på ditt utförande.

Jämför dina favoriter
Hitta utlandsstudier
Visste du att vi har information om 6 utbildningar inom kategorin Skönhet som ges utomlands?