Studera i Linköping

Där idéer blir verklighet

Linköping är en etablerad utbildningsstad och är idag en av Sveriges större universitetsstäder. Staden ligger i Östergötland och tätorten har drygt 100 000 invånare. Är du intresserad av att studera i Linköping? Hitta din utbildning nedan!
Visar 1-20 av 242 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 242 träffar
1
2
3
4
...
13

Mer om Studera i Linköping

Linköping är Sveriges femte största kommun med cirka 145 000 invånare och ligger vackert beläget på Östgötaslätten. Stadens universitet har drygt 26 000 studenter (inklusive campus Norrköping) och det finns ett rikt utbud av bland annat folkhögskolor och Yh-utbildningar.

Linköping har en stor industri och är känt som "Sveriges flyghuvudstad". Att Linköping har två flygfält, att Sveriges idag enda flygplanstillverkning sker i Linköping och att 18 000 personer arbetar med något som är relaterat till flygindustrin är saker som rättfärdigar smeknamnet.  Ett annat exempel på att Linköping är en stark industristad är Mjärdevi Science Park, en teknikpark med 5 800 anställda och studenter.

Sedan 2005 finns eventarenan Cloetta Center i Linköping, arenan är hemmaplan för Linköpings HC i ishockeyns elitserie men har också stått som värd för bland annat Melodifestivalen. Andra framgångsrika idrottslag är Linköpings FC som spelar i damallsvenskan i fotboll. Kända artister från staden är Louise Hoffsten och Lars Winnerbäck.

Utbildning i Linköping

Studentboende i Linköping

I Linköping kan det vara bostadskö vid terminsstart men det flesta brukar kunna ha löst boende inom ett par veckor. KOMBO är studenternas hyresgästorganisation och de kan hjälpa dig som student med alltifrån boende till juridisk rådgivning.

Kom ihåg att du som student kan ha rätt till bostadsbidrag, beroende på vad du har för hyra och vilka övriga inkomster förutom ditt studiemedel som du har under året.

Om du redan vet att du vill studera i Linköping men kanske inte riktigt vet vad du vill studera, kan du kika på länkarna här nedan där du finner en massa olika utbildningsformer. Prova också att använda vår söktjänst för att hitta ännu mer specifika sökningar. Lycka till med dina studier!

» Universitets- och högskoleutbildningar i Linköping
» Yh-utbildningar i Linköping
» Ky-utbildningar i Linköping
» Folkhögskoleutbildningar i Linköping
» Komvuxutbildningar i Linköping
» Yrkesutbildningar i Linköping

Jämför dina favoriter