Utbildningar till Account Manager

Hjälp kunder att hitta rätt. En Account Manager arbetar med att skapa goda och långsiktiga relationer till sina kunder. Utbildningar till Account manager innehåller bland anant ekonomi, marknadsföring, försäljning och affärsjuridik. Hitta din utbildning nedan!
Filtrera efter
Account Manager
Utbildningstyp
Plats
Utbildningsform
Fler filter
Visar 1-20 av 22 träffar
1
2
Annonser

Fler kategorier inom Account Manager

Populära platser

Reportage inom Account Manager

En Account Manager är en person som arbetar med företagets nyckelkunder. Arbetet går till stor del ut på att utveckla långsiktiga och goda relationer med företagets största eller viktigaste kunder. Att kartlägga kundernas behov och sedan möta de är en viktig skillnad mot traditionell försäljning. Jämfört med en säljare har Account Managerns roll flyttat fokus från traditionell försäljning till relationsskapande och strategiskt arbete

En Account Manager försöker skapa en relation där båda parter får ut mesta möjliga av affärerna. Det kan ofta handla om att Account Managern i sammarbete med kunden tar fram en lösning på kundens problem, snarare än att övertyga kunden om att deras produkt eller tjänst är överlägsen konkurrenternas.

Man skulle kunna säga att en Account Manager är kundens representant i det egna företaget. Account Managern ser ofta till både kundens och företagets bästa. Arbetet kan även innebära att man får agera resurs vad gäller nya idéer och projekt samt att koppla samman rätt personer hos både kunden och det egna företaget.

Vilka kunskaper behöver en Account Manager?

För att jobba som Account Manager bör du ha kunskaper inom bland annat:

  • Ekonomi
  • Marknadsföring
  • Affärsförhandling
  • Retorik
  • Projektledning
  • Affärsutveckling
  • Behovsanalys

Utbildning till Account Manager

Det finns utbildningar som inriktar sig helt på Account Manager-yrket. Men man kan även läsa Marknadsföring, Försäljning, Ekonomi och andra aktuella ämnen för att få den kompetens som krävs. Det är ofta en fördel att tidigare ha arbetat med försäljning och det är även en naturlig väg för många att arbeta en tid som försäljare för att senare ta steget till Account Manager.

Jobba som Account Manager utomlands

I Sverige finns flera olika utbildningar till Account Manager med internationell inriktning. Du lär dig då yrket i ett internationellt klimat, oftast kombinerat med språkstudier. Du kan även läsa internationella utbildningar inom marknadsföring och försäljning för att arbeta som Account Manager utomlands.

Account Manager är ingen skyddad yrkestitel som kräver en speciell utbildning. Det är däremot en välkänd yrkesroll som känns igen världen över. Liknande yrkesroller med andra titlar kan vara Key Account Manager, Sales account manager, Senior account manager och Sales manager.