Visar 1-2 av 2 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-2 av 2 träffar

Lär dig grekiska

Lär dig grekiska – läs en utbildning i grekiska

Pratar du grekiska? Eller vill du lära dig att prata grekiska? Det finns en mängd olika studiealternativ, allt beroende på vad du vill uppnå med dina studier. Läs en utbildning i grekiska på ett universitet i Sverige, på distans hemifrån eller varför inte lära dig prata grekiska genom att flytta till Grekland för en språkutbildning? Ovan i träfflistan finns en mängd alternativ för dig!

Grekiska – ett antikt språk

Grekiskan är ett av de verkligt klassiska språken. Tack vare att många av de stora filosoferna i antikens Grekland skrev på just grekiska fick språket stor utbredning och var bland annat det officiella språket i det Östromerska riket. Även Nya testamentet skrevs på grekiska. Idag talas språket av cirka 12 miljoner människor, huvudsakligen i Grekland och på Cypern, där det är det officiella språket.

Lär dig grekiska på universitet

Om du vill fördjupa dig i grekiska kan du bland annat göra det genom att läsa på högskola eller universitet, vilket kan leda till en mastersexamen. Läs genom listan ovanför för att se vilka utbildningar som finns tillgängliga just nu. Om du hittar någon du är intresserad av kan du fylla i en intresseanmälan och få direktkontakt med skolan!

Lär dig grekiska gratis

De allra flesta eftergymnasiala utbildningar för att lära sig grekiska är gratis i det avseendet att de är skattefinansierade. De är även studiemedelsberättigande via Centrala Studiestödsnämnden, CSN, så du kan alltså ansöka om studiestöd för din studietid. För att få reda på vad som gäller för just den utbildning du är intresserad av, ta kontakt med skolan eller utlandsanordnaren.

Lär dig grekiska i Grekland

Ett av de snabbaste sätten att lära sig ett språk är att bo och leva i landet där språket talas. Det finns flera alternativ för dig som vill plugga grekiska i Grekland. Utlandsalternativet låter dig inte bara tala grekiska i vardagen, utan ger dig även möjligheten att komma i kontakt med den grekiska kulturen, maten och människorna.

Bra att kunna grekiska i arbetslivet

Kunskaper i språk öppnar upp för många möjligheter i din framtida yrkeskarriär. De flesta branscher går mer och mer mot en internationell marknad. Du som har språkkunskaper har därför stora möjligheter att arbeta internationellt om du så skulle önska.

Jämför dina favoriter