Svara på vår undersökning och var med och tävla om ett presentkort värt 295 kronor på SF Anytime! 🎦🍿 Gör undersökningen här ➡️

Visar 1-20 av 53 träffar

Specialistsjuksköterska tittar i ett mikroskop

Vidga dina vyer inom hälso- och sjukvårdsbranschen

Med en ständigt åldrande befolkning där medellivslängden ständigt går upp, är behovet av vård inför framtiden idag viktigare än någonsin. Som person är det viktigt att kunna samarbeta i olika team och arbetsgrupper, har en god social kompetens och är bekväm med att bemöta, stödja och samarbeta med personer i behov av vård, men även dess närstående utifrån ett personligt och etiskt förhållningssätt. I en sjukvårdsmiljö som blir mer och mer kunskapsintensiv, bidrar du med den spetskompetens som behövs och efterfrågas från de som behöver den mest.

Vad gör en specialistundersköterska?

En utbildning till specialistundersköterska är en form av vidareutbildning för dig som redan är sjuksköterska, men som vill utveckla sig själv och få spetskompetens inom området. Som specialistundersköterska kommer du att vara en viktig länk mellan undersköterska och sjuksköterska i akuta situationer inom såväl öppen- som sluten vård. Du får en fördjupad kompetens som ger dig beredskap att hantera och göra bedömningar i situationer vid vård av vuxna och barn.Dina uppgifter kan komma att variera en hel del, men innehåller bland annat uppgifter som omvårdnad och läkemedelshantering, dokumentation, kvalitetssäkring, utvecklingsarbete och rapportering. En specialistundersköterskeutbildning ger dig en inblick i hur man kan jobba förebyggande och hälsofrämjande, och utöver det får du fördjupa dina kunskaper om olika sjukdomstillstånd. Som specialistundersköterska kan du bland annat jobba inom områden som psykisk ohälsa, demens och psykiatri.

Varför du ska läsa en utbildning till specialistundersköterska

  • Få möjlighet till fördjupat arbete inom vård och omsorg
  • Utöka din befintliga kompetens och bli expert på ditt område• Arbeta i en social och utmanade miljö, och bidra där behovet är som störst
  • Fokusera på vårdåtgärder snarare än farmakologiska åtgärder
  • Välj mellan ett brett utbud av vårdområden att specialisera dig i

Fördelarna är många! Har du inte riktigt bestämt dig vilken inriktning du vill välja, kan du alltid kika igenom de utbildningar studentum.se erbjuder inom Vård & Omsorg, genom att klicka här!

Jämför dina favoriter