Utbildning till .NET-utvecklare

Utveckla framtidens IT-system!

Vill du lära dig mer om programmering och lära dig utveckla system eller applikationer? Då är .NET-utvecklare yrket för dig! Läs mer om olika utbildningar till .NET-utvecklare nedan och hitta din utbildning redan idag.
Visar 1-13 av 13 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-13 av 13 träffar

Vad gör en .NET-Utvecklare? 

.NET-utvecklare är ett spännande yrke inom IT-branschen där du arbetar med programmering och utveckling av system eller applikationer inom ramverket .NET. Det är en systemkomponent i operativsystemet Microsoft Windows. Vid programmering inom ramverket .NET används ofta Microsoft Windows programmeringsspråk C#.   

Som .NET-utvecklare arbetar du både innovativt och kreativt med problemlösning och kodning, och yrket passar därför dig som har ett tekniskt intresse och som är strukturerad. Som utbildad .NET-utvecklare kan du arbeta med varierande uppgifter. Nedan kan du läsa mer om utbildningar till .NET-utvecklare och framtidsutsikterna för yrket. 

Utbildning till .NET-utvecklare 

För att utbilda sig till .NET-utvecklare finns det flera olika YH-utbildningar att välja mellan. YH-utbildningarna är bra då de kombinerar teori med praktik, vilket ger värdefull praktisk erfarenhet, meningsfulla arbetsuppgifter och en ingång direkt in i arbetslivet. Utbildningar på Yrkeshögskolor är också ofta kortare än universitet- och högskoleutbildningar, och på bara 2 år kan du vara färdigutbildad och redo för arbetslivet! 

Utbildningen till .NET utvecklare kan utöver praktik bestå av kurser i programmeringstekniker, webbutveckling och programmeringsspråket C#. Att läsa en utbildning till .NET-utvecklare ger dig kompetenser till att utveckla och skapa framtidens IT-system. Beroende på vilken utbildning du väljer kan kursinnehållet variera. Du kan under din utbildning bland annat lära dig kunskaper för att arbeta med utveckling av molnlagring, programvaror och säkra databaser. Du kan också få kunskaper för att arbeta med utformning av applikationer och hemsidor. Välj en utbildning till .NET-utvecklare med kurser som intresserar dig! 

Behörighet för utbildning till .NET-utvecklare 

Vilken behörighet som krävs skiljer sig åt beroende på vilken yrkeshögskola du väljer att läsa din utbildning till .NET-utvecklare. Men ofta är antagningskraven för utbildningar till .NET-utvecklare utöver en godkänd gymnasieexamen godkänt betyg i följande ämnen: 

  • Matematik 2 
  • Programmering 1 
  • Engelska 6 

Jobba som .NET-utvecklare 

Med dagens behov av ständig uppkoppling och i ett alltmer digitaliserat samhälle är behovet av kunniga systemutvecklare inom .NET stort. Som utbildad .NET-utvecklare finns goda jobbutsikter och ett yrkesliv fyllt av spännande utmaningar.  

Som utbildad .NET-utvecklare kan du arbeta med systemutveckling inom många olika inriktningar, där även arbetsuppgifterna kan variera. Du får färdigheter och kunskaper inom .NET och programmeringsspråket C#, och kan efter avslutad utbildning välja att arbeta med webbutveckling, systemutveckling och programmering i olika sammanhang.  

Yrket .NET-utvecklare är mångsidigt med varierade arbetsdagar. Arbetsuppgifter kan inkludera kodning, underhållning av befintliga program eller system men också utveckling av nya. Du arbetar ofta i team tillsammans med andra. Sök en utbildning till .NET-utvecklare för möjligheter till en lyckad karriär inom IT-branschen! 

Jämför dina favoriter