Studera i Malmö

Mångfald, möten och möjligheter

Malmö är en modern och internationell stad med många olika utbildningar. Malmö som studentstad har utvecklats mycket de senaste åren. Studera på universitet, yrkeshögskola och folkhögskola. Bli student i Malmö – hitta din utbildning nedan!
Visar 1-20 av 306 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 306 träffar
1
2
3
4
...
16

Malmö är Sveriges tredje största stad och här bor nära 250 000 invånare. I staden talas cirka 100 språk och hela 166 nationaliteter finns representerade. Malmö är med andra ord en mångkulturell stad, vilket bland annat återspeglas i det breda utbudet bland restauranger, caféer och barer i staden.

Malmö har under de senaste decennierna utvecklats från en industristad till en modern affärsmetropol. Malmö utgör en av landets mest expansiva städer och ingår i den mycket attraktiva Öresundsregionen. Antalet invånare i staden ökar med nära 6 000 personer varje år. Staden har ett stort utbud av kultur, nöjen, sport och andra aktiviteter. Dessutom ligger Köpenhamn endast 20 minuter bort!

Utbildningar i Malmö

Att studera och bo i Malmö

I Malmö hittar du moderna utbildningar, ofta med ett internationellt perspektiv. Störst fokus ligger på skola och utbildning, idrott, urbana studier, nya medier samt hälsa och välfärd. Många av utbildningarna som finns i Malmö är yrkesorienterade och innehåller inslag av praktik eller projektarbete. Flera av utbildningarna sker i nära samarbete med externa aktörer, vilket ger dig som student stora möjligheter inför det kommande yrkeslivet.

Ur ett befolkningsmässigt perspektiv utgör studenterna en liten del av Malmö. Detta återspeglas på bostadsmarknaden – antalet studentbostäder i staden är lågt. Var därför inställd på att söka även hyresrätter, bostadsrätter och privata rum. De studentbostäder som finns är utspridda över staden, då det inte finns något campus i Malmö. De flesta av dessa går att söka genom Boplats Syd.

Kommunikationerna i Malmö är mycket goda eftersom staden är en järnvägsknut. Med Malmö som utgångspunkt tar du dig enkelt runt hela Skåne, till andra delar av Sverige och till och med Europa. Öresundstågen till Danmark går ofta, dag som natt. Malmö är också en stad väl anpassad för cykling. Staden är relativt platt och det finns nära 40 mil cykelvägar.

Om Malmö låter som en stad för dig kan du kika på länkarna här nedan där du finner en massa olika utbildningsformer som staden har att erbjuda. Prova också att använda vår söktjänst för att hitta ännu mer specifika sökningar. Lycka till med dina studier!

» Universitets- och högskoleutbildningar i Malmö
» Yh-utbildningar i Malmö
» Yrkesutbildningar i Malmö
» Folkhögskoleutbildningar i Malmö
» Komvux- och vuxenutbildningar i Malmö

Jämför dina favoriter