Delta i vår undersökning om utbildning och tävla om ett presentkort värt 300 kr på Filmstaden 📽️🍿

Visar 1-20 av 130 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 130 träffar

Mer om Utbildningar i svenska - lär dig svenska

Läs svenska på komvux, folkhögskola eller universitet!

Lär dig svenska!

Att vara språkkunnig och ha förmågan att kommunicera är meriterande på många olika sätt, oavsett om det är ditt modersmål eller ett andraspråk. Att lära sig svenska, oavsett om det är på grundnivå eller avancerad kan öppna många dörrar. Du kanske vill öka dina chanser att få ett jobb på den svenska arbetsmarknande, eller lära dig avancerad svenska och arbeta som tolk, konsult eller svensklärare? Det finns sätt att lära sig svenska som passar alla!

SFI – Lär dig svenska från grunden

SFI står för Svenska För Invandrare och är till för dig som är ny i Sverige. Här kan du läsa kurser på varierande nivåer som matchar ditt språkbehov. För att få lära dig svenska via SFI behöver du vara minst 16 år och vara bosatt i Sverige. Du ansöker via Komvux i din hemkommun.Läs mer om hur du kan lära dig svenska via SFI här.

Läs svenska på högskola eller universitet

Studier på högskole- och universitetsnivå innebär ofta mycket plugg och högt tempo. Du kan läsa svenska på högskolor och universitet både i form av kortare kurser eller hela program.
Var svenska ditt bästa ämne på gymnasiet? Då kanske det passar dig att bli svensklärare och hjälpa andra att lära sig svenska.
Om du inte vill bli lärare så kanske några av dessa yrken lockar dig: Kommunikatör, Retorikkonsult eller Språkkonsult? De utbildningarna innehåller alla kurser där du får lära dig att bearbeta det svenska språket både skriftligt och muntligt i olika syften.

Studera svenska på folkhögskola

Att plugga svenska på en folkhögskola är ett jättebra sätt för dig som vill lära känna nya människor och få förbättrade kunskaper i det svenska språket. Du kan bland annat läsa ”Allmän kurs/linje” om du saknar grundläggande behörighet. Denna utbildning finns även för dig som har svenska som andraspråk.
Studier på folkhögskola är uppbyggda på ett annat sätt än i många andra skolformer och det läggs mer fokus på dig som individ. På många folkhögskolor finns det möjlighet att bo på skolans internat. Då betalar du en kostnad för mat och logi under tiden du studerar.

Studera svenska på distans

Du som inte vill flytta eller plugga i klassrum kan välja att plugga på distans. Att läsa svenska på distans ställer lika höga krav på dig som om du hade läst i klassrum, om inte högre - eftersom du måste ha god självdisciplin. Men distansstudier ger dig också frihet och flexibilitet i dina studier så att du exempelvis kan arbeta under tiden. Det du behöver för att studera på distans är en dator med internetuppkoppling samt tillgång till kurslitteraturen.

Lär dig svenska på Komvux

Att läsa en svenskakurs på komvux (vuxenutbildningen i din hemkommun) är för dig som vill läsa in ämnen du missat från gymnasiet eller läsa upp gymnasiebetyg för att på så sätt skaffa behörighet för högre studier på universitet eller högskola.
Om du vill läsa svenska på komvux tar du enklast kontakt med vuxenutbildningen i din hemkommun. Innan studierna drar igång får du hjälp att utforma din egen studieplan. Det är oftast möjligt att plugga på distans från komvux.

Lycka till med dina framtida svenskastudier!

Jämför dina favoriter
Hitta utlandsstudier
Visste du att vi har information om 1 utbildningar inom kategorin Svenska som ges utomlands?