Visar 1-20 av 78 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
  • = Öppen för sen anmälan / har restplatser
Visar 1-20 av 78 träffar

Sprid din energi!

Inom kategorin energiutbildningar hittar du massor av olika yrken med varierande arbetsuppgifter. Projektledning, teknikutveckling, inköp, personal-, miljö, och produktionsfrågor är bara ett fåtal inriktningar. Oavsett vilken inriktning du väljer på din utbildning kommer att ha en viktig roll för vårt samhälle. 

energiutbildning

Vad kan du jobba med?

Om du har ett intresse för energi, teknik och klimat kommer du att finna ett framtida yrke inom energiteknik givande! Det finns många olika inriktningar vilket betyder att arbetsuppgifterna kan variera väldigt mycket. Det är en bred och expansiv bransch som ständigt kommer ställa dig inför nya utmaningar. Behovet av effektiva energisystem är stort och du kan därför sägas arbeta i framtidens bransch.  

Energiingenjör

Som ingenjör inom energi arbetar du på antingen energiverk, kraftbolag eller på någon industri. Arbetsuppgifter kan vara att göra utredningar rörande energi, att kartlägga energisystem och hur dess optimeras. En ingenjör inom energiindustrin kan ha varierande utbildning och sysslar med många olika uppgifter, allt från konstruktion av elkraftsutrustning till service och underhåll av denna. Du kan antingen jobba på ett företag som producerad och/eller distribuerar elkraft, eller hos en tillverkare av elkraftsutrustning.

Läs en energiutbildning

Det finns många olika sorters utbildningar inom energi, framförallt på universitet och högskolor runt om i Sverige. Där kan du läsa allt ifrån civilingenjörsprogram till samhällsteknik inom bygg, energi och miljö. Högskolestudier är på hög nivå och för att vara behörig krävs det att du har grundläggande behörighet för högskolestudier samt ibland särskild behörighet i vissa ämnen. Vad det är för behörighet till den utbildning du vill läsa står i information om respektive utbildning.

Du som inte vill gå en universitets- eller högskoleutbildning inom energi har fler alternativ. Om du vill gå en mer praktisk utbildning inom energi kan du välja en Yh-utbildning. Dessa utbildningsformer sköts av Myndigheten för Yrkeshögskolan som säkerställer att de håller en viss kvalitet samt att det finns ett marknadsmässigt behov av utbildningen på arbetsmarknaden. Yh-utbildningar är ofta kortare än universitetsstudier och de innehåller dessutom praktik. Praktiktiden kallas för Lärande i Arbete och det är en värdefull tid då du som student får utöva dina teoretiska kunskaper i praktiken.

plugga energiutbildning på distans

Läs en energiutbildning på distans

Allt fler skolor idag erbjuder även sina studenter att plugga på distans. Som distansstudent har du själv friheten att välja hur du vill lägga upp dina studier. Det som krävs är att du har en dator med internetuppkoppling då den mesta av undervisningen sker över skolans nätbaserade läroplattform.

Du som vill kombinera en vistelse i ett annat land och kombinera energistudier kan göra det genom att läsa en energiutbildning utomlands. Ofta är det genom en ingenjörsutbildning, men det finns även andra alternativ.

Du som är intresserad av att gå en energiutbildning har flera olika val att välja bland. För att hitta en utbildning inom energi som passar dig bäst – leta i listan här ovan, använd vår söktjänst eller välj någon av utbildningstyperna här nedan.

Lycka till med dina studier!

Jämför dina favoriter
Hitta utlandsstudier
Visste du att vi har information om 1 utbildningar inom kategorin Energi som ges utomlands?