Filtrera efter
Mekaniker
Utbildningstyp
Plats
Utbildningsform
Fler filter
Visar 1-16 av 16 träffar
Annonser

Populära platser

Reportage inom Mekaniker

Bli mekaniker

Bli mekaniker!

Drömmer du om att bli mekaniker? Mekaniker är ett yrke för dig som gillar att ingen dag är den andra lik, som tycker det är lika intressant att jobba med den senaste tekniken som med en riktigt gammal motor och som är en problemlösare. Här nedan kan du läsa om hur det är att gå en mekanikerutbildning och vad du kan arbeta med efteråt.

Hur gör jag för att bli mekaniker?

Det finns flera utbildningar för dig som vill bli mekaniker runt om i Sverige, det finns också flera olika inriktningar. Du kan exempelvis bli mekaniker för tunga fordon, personbil- eller lastbilsmekaniker. En mekanikerutbildning innehåller ofta kurser som fordonsteknik, reparation, bromssystem, miljö och service. Det finns också olika utbildningsformer när det kommer till att bli mekaniker, du kan gå en YH-utbildning, en Komvuxutbildning eller en Yrkesutbildning.

Bli mekaniker

Efter avslutad mekanikerutbildning

Efter du slutfört och är godkänt på en mekanikerutbildning kan du välja att arbeta på ett flertal olika arbetsplatser. Några exempel är en verkstad, en bensinstation, ett åkeri eller ett bärgningsbolag. Ofta är eller blir du specialiserad på ett särskilt märke eller speciella uppgifter.

Framtidsutsikterna för mekaniker

Framtidsutsikterna för dig som utbildar dig till mekaniker är goda. Även fast yrket ändras i takt med tekniken och utvecklingen av motorer så är det ett yrke där det ständigt finns en efterfrågan.