Visar 1-7 av 7 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-7 av 7 träffar

Regissörutbildning

Regissörutbildning

När man arbetar som regissör så har man det huvudsakliga konstnärliga ansvaret för produktionen. Ditt jobb är att leda, se till så att allt blir som det är tänkt och att alla tar ansvar för sina roller och uppgifter. Du är dels med under själva produktionen och dels under förberedelserna. Som regissör är din arbetsuppgift även att planera arbetet fram till en föreställning eller inspelning, analysera manus tillsammans med de som uppträder/skådespelarna och även sedan instruera under produktionen.

Under din utbildning kan du till exempel få lära dig:

  • Dramaturgi
  • Att skriva manus
  • Coaching
  • Produktion film/teater m.m.

Att plugga till regissör

Du som jobbar som regissör tycker om att ha många bollar i luften, full fart och är en bra ledare. Delar av detta kommer du att lära dig under din utbildning men andra delar måste man lära sig på plats!

Vanligtvis så läser man en regissörutbildning på universitet eller högskola, antingen som en kurs eller som en hel utbildning. Längden på utbildningen kan därför vara allt mellan en termin och flera år. Du som vill bli regissör kommer att ha en stor fördel om du har läst din utbildning på en väl etablerad skola i Sverige eller utomlands.

Här hittar du fler utbildningsalternativ för dig som är intresserad av film och filmproduktion:

Jämför dina favoriter
Hitta utlandsstudier
Visste du att vi har information om 1 utbildningar inom kategorin Regissör som ges utomlands?