Visar 1-20 av 62 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
  • = Öppen för sen anmälan / har restplatser
Visar 1-20 av 62 träffar
1
2
3
4

Utbildningar i webbdesign

Plugga en kreativ utbildning till webbdesigner

Gå en kurs i webbdesign, programmering eller lär dig koda appar.  En webbdesigner jobbar med en hemsidas design oftast med hjälp av HTML- och CSS. För att kunna jobba med webbdesign behöver du alltså kunna hantera dessa verktyg. Detta är grunden för att att få titeln webbdesigner. Många webbdesigners hanterar även olika publiceringsverktyg och arbetar med olika system för att göra sina hemsidor mer funktionella. 

Vad jobbar en webbdesigner med?

En webbdesigner jobbar framförallt med utseendet på en hemsida, funktioner, som ex. animerade bildspel och en blogg. Som webbdesignern designar, kodat och bygger du hemsidan med hjälp av ett publiceringsverktyg och befintliga ramverk för animationer m.m. 

Du jobbar med att ta fram ett utseende som ser grafiskt tilltalande ut, ett kreativt och spännande yrke. Du utvecklar också kunskaper om funktioner och teknik genom att analysera dina slutresultat.

En bransch under spännande utveckling

Som webbdesigner programmerar du i språk som; HTML, DHTML, Javascripts, XML, ASP etc. Samtidigt arbetar du mycket med bildhanteringsprogram, t.ex. Photoshop, ImageReady och Fireworks.

Eftersom den tekniska utvecklingen går så snabbt inom området får du också vara med under en spännande utveckling. 

Webbdesigners kan också kombinera arbetsuppgifter och jobbar nära webbutvecklare och är involverad i produktion, programmering, funktion, underhåll och förvaltning av webbsidor. Beroende på arbetsinnehåll och ansvarsområde har lönerna förwebbutvecklare/webbdesigners en ganska stor spridning.

Jämför dina favoriter
Hitta utlandsstudier
Visste du att vi har information om 12 utbildningar inom kategorin Webbdesign som ges utomlands?