Visar 1-20 av 114 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
  • = Öppen för sen anmälan / har restplatser
Visar 1-20 av 114 träffar
1
2
3
4
...
6

Utbildningar inom ämnen inriktade mot industri ges i ett nära samarbete med näringslivet där dina valmöjligheter på arbetsmarknaden blir många. Du kommer att få kunskap inom tillverkning, industriella produktionssystem, delta i laborationer samt ha fortlöpande företagskontakter. Exempel på olika industriutbildningar är industridesign, industriell ekonomi, produktionstekniker samt modernt ledarskap och industriell styrning.

Utbildningar inom industri

I Sverige erbjuds industriutbildningar inom flera olika utbildningsformer. Vilken utbildningsform väljer du? Många väljer att studera på högskola och universitet. Men på flera håll runt om i landet ökar antalet sökanden till övriga utbildningsformer.

Att läsa en utbildning inriktad mot industri på högskola och universitet innebär en tvärvetenskaplig utbildning med hårt arbete och många tentor. De olika industriutbildningarna skiftar mycket i både innehåll och upplägg. Några olika utbildningar kan vara en civilingenjörsutbildning i industriell ekonomi, maskinteknik, industridesign och många fler. Vissa av utbildningarna inom industri kräver särskilda förkunskaper. Vilka dessa är hittar du under respektive utbildning och ansökningskrav.

En Yh-utbildning inom industri kan vara ett bra alternativ för dig som vill läsa en utbildning under en kortare men intensiv period. Yh-utbildningarna är oftast ett till två år långa och innehåller ofta mycket praktik. Under praktiken får du chansen att visa vad du lärt dig under utbildningen och du skapar många nödvändiga och viktiga kontakter inför framtida arbetsliv.

Ky-utbildningar inom industri har liknande upplägg som Yh-utbildningar, men Ky är en utbildningsform som kommer att försvinna ur det svenska utbildningssystemet senast 2013 och ersättas av just Yh-utbildningar. Antalet Ky-utbildningar kommer därför att minska i antalet framöver.

Flera av de olika utbildningsformerna erbjuder även studenter att läsa en industriutbildning på distans. Att läsa en distansutbildning inom industri är ett bra alternativ för dig som inte vill eller kan flytta från din hemort. Fördelen med att läsa på distans är att du kan arbeta under studierna utan att vara beroende av att gå på föreläsningar och studiemöten. En annan fördel är att du får råda över din egen tid utan att vara beroende av att gå på föreläsningar och studiemöten. Vissa utbildningar har dock vissa obligatoriska träffar på skolan. Om du vill veta hur det är med just den utbildningen du vill gå – gör en intresseanmälan och fråga hur upplägget ser ut.

Leta bland alla de olika industriutbildningarna i vår lista här ovan och hitta den som passar bäst för dig. Lycka till med dina studier!

Jämför dina favoriter
Hitta utlandsstudier
Visste du att vi har information om 2 utbildningar inom kategorin Industri som ges utomlands?