Visar 1-10 av 10 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-10 av 10 träffar

Barberare rakar kund

Vässa dina barberarfärdigheter

Har du alltid drömt om att bli en mästare på skägg- och hårvård? Som barberare, även kallad ”herrfrisör”, får du möjlighet att släppa loss din inre kreativitet och sätta guldkant på människors vardag, men framför allt på deras ansiktsbehåring. En barberarutbildning är lika mycket ett hantverkaryrke som det är ett serviceyrke, och du kommer få möjlighet att bemästra båda!

Vad gör en barberare?

En barberarutbildning passar dig som gillar att arbeta med händerna och med människor. Barberares främsta arbetsområden innefattar behandling av hår, skägg och hud och du kommer få lära dig olika tekniker för rakning, föning, trimning samt ge konkreta tips på metoder och verktyg för hur du tar hand om ditt hår, skägg och hud. Det är med andra ord inte helt olikt frisöryrket.

För att lyckas i yrket som barberare är det viktigt med det sociala samspelet med kund, då du i största utsträckning kommer jobba serviceinriktat med människor. Många barberarutbildningar ser till så att man förses med material så som väska, saxar, kammar, borstar, rak- och knivset och i vissa fall även med ”övningshuvud”! Detta för att du ska erbjudas en praktisk del i själva utbildningsmomentet.

Hur ser framtidsutsikterna ut?

Efter avslutad barberarutbildning är karriärmöjligheterna goda. Det har nog inte undgått många att en skäggtrend pågått under senaste tiden, och det finns inget som tyder på att den trenden är på väg bort. Oavsett vad framtiden har att utvisa, kommer det alltid dyka upp nya tillvägagångssätt att experimentera och lyfta fram yttre aspekter, och vill du vara med och påverka den resan är en barberarutbildning definitivt något du borde ansöka! Det hör till vanligheten att man som yrkesutövare kombinerar yrken och är såväl barberare som frisör. Är du intresserad av det kanske du även vill kolla in våra olika frisörutbildningar? Klicka i så fall på länken nedan!

Utbildningar till frisör

Jämför dina favoriter
Utbildningskategorier