Filtrera efter
Internationell ekonomi
Utbildningstyp
Plats
Utbildningsform
Fler filter
Visar 1-20 av 76 träffar
1
2
3
4
Annonser

Fler kategorier inom Internationell ekonomi

Populära platser

Reportage inom Internationell ekonomi

Internationell ekonomi - vad innebär det?

Internationell ekonomi är en bred kategori som täcker många olika typer av jobb inom den ekonomiska sektorn. Beroende på vilken utbildning du väljer kommer du att kunna arbeta med olika slags ekonomiyrken på den internationella marknaden. Med en utbildning inom internationell ekonomi har du hela världen som arbetsplats och kan arbeta i såväl Sverige som utomlands. Utbildningar inom ämnet finns i de flesta skolformerna. Gemensamt för dem alla är att de förbereder dig för en karriär på en växande och spännande global marknad.

Läs internationell ekonomi på universitet och högskolor

Många svenska universitet och högskolor erbjuder ekonomiprogram med internationell inriktning eller inslag av internationella kurser. För den som enbart vill läsa internationell ekonomi som program finns även det att välja på. Skillnaden är då ett större fokus på ett globalt perspektiv. Vanligtvis pågår programmen i 3 år motsvarande en kandidatutbildning. För den som är extra intresserad och vill fördjupa sig ytterligare i ämnet finns dessutom möjlighet till vidare studier såsom masterprogram på många av Sveriges universitet och högskolor.

YH- och distansutbildningar inom internationell ekonomi

Du hittar även YH-utbildningar inom ekonomi med internationell inriktning. YH-utbildningarna erbjuder dig som student möjlighet att utöva dina teoretiska kunskaper i praktiken genom Lärande i Arbete (LIA). Vill du studera internationell ekonomi men inte närvara på en skola finns möjlighet till distansutbildningar inom ämnet. På en distansutbildning väljer du själv hur, när och varifrån du vill studera.

Här kan du hitta distansutbildningar med inriktning på internationell ekonomi

Studera internationell ekonomi utomlands

Om du vill läsa en utbildning inom internationell ekonomi utanför Sveriges gränser finns ett brett urval av länder och utbildningar att välja mellan. Nedan följer tre olika alternativ för dig som vill studera ekonomi med en internationell inriktning på en skola utomlands:

  • Om du vill gå ett helt program inom internationell ekonomi kan du ta hjälp av en utlandsförmedlare, en så kallad agent. Agenten kan hjälpa dig med allt ifrån ansökan om eventuellt visum till boendelösning för perioden. 
  • Om du redan är student på ett ekonomiprogram på en svensk högskola eller universitet kan du ansöka om få åka på utbytestermin på en skola utomlands. 
  • Om du vill ha en större utmaning går det även att ansöka till en skola på egen hand. Då tar du alltså själv reda på allt vad gäller ansökning, behörighetskrav, boende etc.

Vad kan man jobba med inom internationell ekonomi?

Arbetsuppgifterna kan se olika ut beroende på om du väljer att inrikta dig på företags- eller nationalekonomi. Väljer du företagsekonomi med internationell inriktning kan du arbeta med bland annat marknadsföring och affärsutveckling på multinationella företag, banker, ambassader och liknande. Som nationalekonom med internationell inriktning är arbete inom utrikeshandel och ekonomisk integration vanligt, även där inom mulitnationella organisationer.

Varför internationell ekonomi?

Vi lever idag i en globaliserad värld och aldrig någonsin har det varit viktigare att kunna arbeta med många olika typer av människor från världens alla hörn och kanter. En utbildning inom internationell ekonomi ger dig en utökad förståelse för omvärlden och dess olika affärskulturer. På så sätt blir du bättre på att röra dig i internationella miljöer och växla mellan olika affärsverksamheter världen över.

Lycka till med dina studier inom internationell ekonomi!