Visar 1-20 av 34 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 34 träffar
1
2

Inredningsarkitekt utbildning

Inredningsarkitektutbildning

Som utbildad inredningsarkitekt arbetar du med allt från ritningar av planlösningar till färgsättning och finsnickerier. Du planerar och utformar rumsmiljöer helt enkelt, både privata bostäder och offentliga rum. Du kan också arbeta med möbelformgivning och utställningar. Både ny-, till- och ombyggnationer är potentiella arbetsområden. Ibland är du med ända från planeringsstadiet av en nybyggnation. Du samarbetar då med byggnadens arkitekt och hantverkare. Lika ofta kan du vara anlitad för att piffa till befintliga rum och möbler.

Vad brukar ingå i en utbildning till inredningsarkitekt?

Exempel på kurser som ofta ingår i utbildningen är:

  • Ritning
  • Formgivning
  • Byggnadslära
  • Byggkrav
  • Belysningslära
  • Husets installationer
  • Heminredning
  • Möbellära
  • Materiallära
  • Projektering och organisering

Passar du för att bli inredningsarkitekt?

Du som funderar på att studera till inredningsarkitekt bör vara samarbetsvillig, kreativ och lyhörd. Du ska kunna tillgodose beställarens olika behov och krav. Du ska kunna hitta lösningar på problem och ha god samarbetsförmåga. Givetvis är det också viktigt att du är kreativ och har sinne för färg och form.

För att du ska kunna beskriva byggnader och inredning innan den producerats är det viktigt att du kan kommunicera väl både muntligt och skriftligt. Det kan också vara bra att ha färdigheter i ritteknik och tredimensionell gestaltning.

Kunder till inredningsarkitekter kan vara allt från företag och offentliga myndigheter, till butiker, restauranger och kontor. Ibland kan kunden vara en privatperson. Arbetet börjar ofta med att inredningsarkitekten tar fram en skiss eller ritning. I vissa fall bygger man modeller för att visa kunden hur inredningen är tänkt att se ut. I inredningsarkitektens arbete ingår också att beräkna kostnader för arbete och material samt lämna offerter.

Efter en utbildning till inredningsarkitekt kan du starta eget företag eller ta anställning på ett inredningsarkitektkontor eller arkitektkontor.

Behörighet för att plugga till inredningsarkitekt

Inredningsarkitekt är en yrkesutbildning vilket betyder att det passar perfekt för dig som vill skaffa dig en yrkestitel på kort tid. De allra flesta utbildningarna kräver inga förkunskaper eller tidigare erfarenheter.

Går det att utbilda sig till inredningsarkitekt på distans?

Ja! Det finns flera alternativ för dig som funderar på att läsa din utbildning till inredningsarkitekt på distans.

Jämför dina favoriter
Hitta utlandsstudier
Visste du att vi har information om 13 utbildningar inom kategorin Inredningsarkitekt som ges utomlands?