Visar 1-20 av 32 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 32 träffar
1
2

Träutbildnignar

Utbildningar inom trähantverk finns på många olika nivåer och med flera olika inriktningar. Det ingår ofta många olika kurser inom trähantverk i en träutbildning. Några exempel är snickeri, tillverkning av möbler, målning, färglära, formgivning av träföremål, material- och maskinkunskap med mera. Ofta får du arbeta kreativt och självständigt lösa uppgifter från idé till färdig produkt eller arbeta från en befintlig ritning.

Utbildningar inom trähantverk på högskola och universitet

Du som vill ha en akademisk utbildning inom trähantverk ska plugga på högskola eller universitet. Dessa utbildningar är framförallt inriktade mot möbeldesign. Du kan t.ex. utveckla dina kunskaper inom området möbel och produktformgivning samt få kunskaper i egen tillverkning. Efter avslutad träutbildning på unviersitet kan du bli egen företagare, arbeta på ett design- eller arkitektkontor eller i ett tillverkande företag.

Studier inom trä på högskola eller unviersitet har ett mer akademiskt perspektiv, till exempel hur möbler fungerar i det offentliga rummet såsom bibliotek, skola och kontor eller i en hemmiljö. Du får arbeta med projekt som diskuterar framtiden, söker nya formuleringar kring användande och livskvalitet samt argument för ny design.

YH-utbildningar inom trähantverk

Det finns även utbildningar inom trähantverk på Yrkeshögskolan (så kallade YH-utbildningar). Dessa utbildningar är mer praktiskt inriktade än de på högskola och universitet. YH-utbildningar inom möbelsnickeri och möbeldesign utvecklar kunskaper och känsla för design, formgivning och färg och form samt utvecklar hantverkskunnandet inom möbelsnickeri och inredningssnickeri.

Yrkesutbildningar inom trähantverk

Om du vill få en specifik yrkesroll kan du gå en yrkesutbildning inom trähantverk. Dessa utbildningar anordnas av privata utbildningsanordnare och finns inom olika inriktningar. Tanken med dessa utbildningar är att du studerar till ett specifikt yrke.

Eftersom yrkesutbildningarna anordnas av privata utbildningsanordnare så kan det vara bra att ta reda på vad för typ av examensbevis du får efter avslutad utbildning. Kontrollera även om utbildningen är godkänd av en branschorganisation samt om det examensbevis du får är nationellt eller internationellt godkänt.

Folkhögskoleutbildningar inom trähantverk

Det finns även många folkhögskolor som erbjuder utbildningar inom trähantverk. De är ofta praktiska och grundläggande där du får lära dig olika möbelsnickeritekniker. Design, ritteknik och materiallära ingår ofta liksom maskin- och verktygsvård. Du kan även få lära dig grunderna i färg och form, till exempel keramik, design, teckning och målning.

Träutbildningar på komvux

Vissa anordnare av vuxenutbildning kan erbjuda utbildningar inom trähantverk. Du som hittar en träutbildning på komvux i träfflistan här ovanför kan lämna en intresseanmälan för att få mer information. Därefter kontaktar du vuxenutbildningen i din hemkommun för att ansöka till träutbildningen.

Nu har du förhoppningsvis lite mer kött på benen när det kommer till utbildningar inom trähantverk inom olika skolformer. Läs gärna mer om de olika utbildningarna i träfflistan ovan. Lycka till med dina framtida studier!

Jämför dina favoriter
Hitta utlandsstudier
Visste du att vi har information om 2 utbildningar inom kategorin Trähantverk som ges utomlands?