Visar 1-20 av 274 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
  • = Öppen för sen anmälan / har restplatser
Visar 1-20 av 274 träffar
1
2
3
4
...
14

Läs en byggutbildning 

Vill du arbeta inom bygg och anläggning? Är du intresserad av att jobba som arbetsledare för byggprojekt eller med anläggning av infrastruktur? Vill du bli mätningsingenjör, anläggare, byggnadsingenjör, montör, elektriker, svetsare, målare eller mätningstekniker?

Det finns en mängd olika jobb för dig som är intresserad av byggbranschen, praktiskt lagd och vill utvecklas genom problemlösande uppgifter. När du år en byggutbildning lär du dig att planera, bygga och förvalta bland annat vägar, hus och industrianläggningar. En stor del i dagens bygg- och anläggningsbransch rör hållbarhet och gröna lösningar. 

gå en byggutbildning

Vilken byggutbildning passar just dig? 

Byggutbildningar finns inom nästan alla skolformer. På universitet och högskolor kan du hitta byggutbildningar som byggingenjör, byggteknik, samhällsbyggnadsteknik, affärsutveckling och entreprenörskap inom byggsektorn. Här hittar du alla byggutbildningar på universitet och högskola!

Om du inte vill läsa på universitet eller högskola finns det självklart andra alternativ. Du kan till exempel läsa på folkhögskola, yrkeshögskola eller gå en yrkesutbildning. 

Byggutbildningar på yrkeshögskola

Det finns även Yh-utbildningar inom bygg och anläggning. Dessa byggutbildningar innefattar ofta mycket praktisk kunskap, både under lektionerna och genom din praktikperiod (LIA). Det är framförallt utbildningar som exempelvis betongarbetare, golvläggare, murare, trädgård och plattsättare. Om du inte vill flytta från din hemkommun eller vill kombinera studier med arbete så finns det även distansutbildningar inom området. Se alla Yh-utbildningar inom bygg här!

Läs en byggutbildning på komvux

Om du saknar kunskaper från gymnasiet kan du gå en komvux-utbildning. Byggutbildningar som ges på komvux har ofta olika inriktningar som målare, svetsare eller ställningsbyggare. Efter att du läst en byggutbildning på komvux så kan du jobba inom det yrket du utbildat dig till. 

Olika inriktningar inom byggutbildningar

Det finns en rad olika inriktningar att välja mellan när du ska studera en byggutbildning. Beroende på om du vill jobba med ett hantverksyrke eller som ledare för ett större byggprojekt eller som ingenjör kan du välja mellan olika utbildningar. Vi har delat upp utbildningarna i olika kategorier och är nedan kan du läsa lite om vad de innebär. 

Byggledare/Anläggningsledare

En byggledare jobbar med att hålla koll på hela byggprocessen, vilket innebär att personen har ansvar för planering, produktion och uppföljning. Att jobba som bygg- och anläggningsledare kan innebär även att ha koll på ekonomi, budget och tidsplan samt eventuellt personalansvar. Läs mer om och se alla utbildningar till bygg- och anläggningsledare här!

Hantverkare

Som hantverkare jobbar du praktiskt som till exempel målare, plattsättare, murare eller golvläggare. De olika yrkena innebär att jobbar med olika material och hantverk. Här kan du läsa mer och hitta byggutbildningar till hantverkare!

plugga en byggutbildning

Anläggare

Att studera till anläggare passar dig som har ett övergripande intresse för bygg. Som anläggare får du jobba med olika projekt med bland annat tågräls och vägar men även bostäder och reningsverk. De flesta anläggningsutbildningarna ges på yrkeshögskolor, men du kan även studera till anläggningsingenjör på universitet eller högskola. Se alla utbildningar inom anläggning här!

Byggnadsingenjör

Som byggnadsingenjör arbetar du med teknik för att till exempel skapa digitala modeller av byggprojekt och leda byggprojekt.Du kan även jobba som anläggningsingenjör, och då är fokus mer på större projekt med bostads- och infrastruktur. Du kan studera till byggnadsingenjör på yrkeshögskola eller universitet och högskola. Utbildningarna ser olika ut beroende på inriktning. Se alla utbildningar till byggnadsingenjör här!

Byggutbildningar utomlands 

Om du är ute efter att studera utomlands och vill hitta byggutbildningar har du även flera olika alternativ. Om du redan studerar vid ett svenskt universitet eller en högskola så kan du åka som utbytesstudent under en eller flera terminer.

Jämför dina favoriter