Filtrera efter
Webbproduktion
Utbildningstyp
Plats
Utbildningsform
Fler filter
Visar 1-20 av 32 träffar
1
2
Annonser

Populära platser

Reportage inom Webbproduktion

Som webbproducent blir du företagets stjärna!

Webbproduktion – branschen i ständig utveckling

När du arbetar med webbproduktion på ett företag kan du t.ex. vara den som ansvarar för innehållet på företagets hemsida. Du publicerar och uppdaterar, skriver texter, arbetar med bildhantering och mycket mer. Eftersom hemsidan är en av de viktigaste kommunikationskanalerna för ett företag blir du en nyckelperson i organisationen.

En utbildning i webbproduktion ger oftast kunskaper inom användarvänlighet, hur man arbetar med texter och bilder på webben, grafiska produktionsprogram och mycket mer. Exempel på yrkestitlar efter en utbildning inom webbproduktion är webbdesigner, webbredaktör, webbutvecklare och webbprogrammerare. Som du märker är webbproduktion en bred kategori som rymmer många olika slags utbildningar inom flera utbildningstyper.

Eftersom webben ständigt växer, förändras och förnyas är det också fortsatt stort behov av kunnig arbetskraft. Den som idag ger sig ut på arbetsmarknaden med kompetens inom webbproduktion är väldigt attraktiv inom en mängd olika områden. 

Läs en fristående kurs i webbproduktion

På universitet och högskola kan du läsa längre program eller fristående kurser inom webbproduktion. Webbproduktionsutbildningar på högskolor och universitet finns även på mer avancerad nivå för dig som vill arbeta med systemutveckling, interaktionsdesign eller kanske något annat inom data och IT.

Utbildningarna inom webbproduktion som erbjuds på högskolor och universitet kan se väldigt olika ut. Det finns utbildningar som är mer inriktade mot design, vissa handlar mer om skrivande medan andra berör programmering.

Webbproduktionsutbildningar med nära anknytning till arbetslivet

YH-utbildningar i webbproduktion har en nära anknytning till arbetslivet och får endast finnas så länge det finns ett behov på arbetsmarknaden. Utbildningarna innehåller mycket praktik vilket ger dig goda chanser att få jobb inom webbproduktion efter examen.

Dessutom är det vanligt att skolorna bjuder in gästföreläsare som kommer direkt från branschen och pratar om det senaste inom webbproduktion. Detta ger dig relevanta och uppdaterade kunskaper som gör dig attraktiv för anställning.


Skaffa behörighet inom webbproduktion på komvux

Om du vill läsa upp dina betyg eller skaffa behörighet för högre studier är studier på komvux ett bra alternativ. Det finns flera olika kurser inom webbproduktion på komvux att välja mellan. Se över det utbud som vuxenutbildningen i din hemkommun har. Du hittar exempel på vuxenutbildningar inom webbproduktion i träfflistan här ovanför.

Läs webbproduktion på folkhögskola

Folkhögskolor utgår från dig som individ och lägger stort fokus på din personliga utveckling under studietiden. Studier på folkhögskola passar även bra som förberedelse för studier på högre nivå. Inom ramen för webbproduktion erbjuder några av Sveriges folkhögskolor kurser inom skrivande och design. Du kan exempelvis studera till webbredaktör på folkhögskola.

Oavsett vilken utbildningstyp du väljer kan du vara säker på att en utbildning inom webbproduktion gör dig attraktiv på arbetsmarknaden. Majoriteten av dagens företag har en hemsida som behöver underhållas av någon med rätt kompetens och utbildning i bagaget. Lycka till med dina framtida studier!