Visar 1-3 av 3 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-3 av 3 träffar

Lär dig arabiska

Lär dig arabiska – läs en utbildning i arabiska

Arabiska tillhör ett av världens fem mest talade språk med nästan 300 miljoner människor som har det som modersmål. Språket talas huvudsakligen i Mellanöstern och Nordafrika, men mindre grupper finns utspridda över alla världsdelar. Koranen, den heliga muslimska skriften, är i sitt originalutförande skriven på arabiska, vilket lett till att arabiska har stor utbredning bland muslimer världen över.

Lär dig arabiska gratis

De allra flesta eftergymnasiala utbildningar för att lära sig arabiska är gratis i det avseendet att de är skattefinansierade. De är även studiemedelsberättigande via Centrala Studiestödsnämnden, CSN, så du kan alltså ansöka om studiestöd för din studietid. För att få reda på vad som gäller för just den utbildning du är intresserad av, ta kontakt med skolan eller utlandsanordnaren.

Läs arabiska på universitet i Sverige eller på språkresa utomlands

Universiteten och högskolorna i Sverige erbjuder en mängd olika utbildningar i arabiska, både på kandidat- och mastersnivå. Eller varför inte åka på en språkresa utomlands för att lära dig arabiska? Samtidigt får du en fantastisk insyn i den arabiska kulturen.

Bra att kunna arabiska i arbetslivet

Kunskaper i språk öppnar upp för många möjligheter i din framtida yrkeskarriär. De flesta branscher går mer och mer mot en internationell marknad. Du som har språkkunskaper har därför stora möjligheter att arbeta internationellt om du så skulle önska.

Om det arabiska språket

I skrift skrivs arabiska med arabiska alfabetet. Alfabetet har historiskt använts till ett flertal andra språk och idag skrivs det i bland annat persiska, urdu och uiguriska. Det finns ingen officiell statistik för hur många som talar arabiska i Sverige, men en uppskattning landar någonstans mellan 150 000 och 300 000. Det svenska språket har lånat många ord från arabiskan, bland annat amiral, algebra, siffra, alkohol och socker.

Jämför dina favoriter