Visa studentum.se som: Mobil

Mäklarutbildningar

Mäklare

Vill du jobba med drömmar och möjligheter? Hitta din mäklarutbildning i listan här nedanför och påbörja nästa steg i ditt liv – ett steg där du får möjligheten att jobba med försäljning och människor. Vad väntar du på?Utbilda dig till Säljare B2B i Stockholm, Göteborg eller Malmö på Stockholm School of Business. Arbeta med avancerad försäljning och marknadsföring.

– Den här utbildningen har varit otroligt givande och gett mig viktiga kunskaper inför mitt kommande yrkesliv, säger en student på utbildningen.

Ansökan är öppen, sök idag!

 
Visar 1-5 av 5 träffar
Sökresultat Utbildningstyp Ort
Fastighetsmäklare
Luleå tekniska universitet
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen etc)
Luleå
Fastighetsmäklare fyller en allt viktigare roll på fastighetsmarknaden och detta innebär att kraven på en kvalificerad mäklarutbildning har ökat. Utbildningen...
Kvalificerad Mäklarassistent
Mäklarsamfundet
Yrkesutbildning
Flera orter (2)
- Av branschen, om branschen, för branschen  Mäklarsamfundets utbildning till kvalificerad mäklarassistent är ensam i sitt slag i Sverige ......
Mäklarekonomprogrammet, fastighet och finans
Högskolan Väst
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen etc)
Trollhättan
Med examen från mäklarekonomprogrammet kan du titulera dig ekonom med specialisering inom huvudområdet nationalekonomi. Tidigare studenter på programmet arbetar idag...
University of California Los Angeles (UCLA), Blueberry College & Universitet
Blueberry College & Universitet
Universitets- & högskoleutbildning
Los Angeles
UCLA. Fyra bokstäver som tillsammans symboliserar ”prestige and excellence”. University of California Los Angeles (UCLA) är ett av världens mest välkända...
Fastighetsmäklarprogrammet
Högskolan i Gävle
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen etc)
Gävle
...
Visar 1-5 av 5 träffar
 

Mäklarutbildning

Mer om mäklarutbildningar

En fastighetsmäklare förmedlar kontakter, avtal och affärer som rör fast egendom och yrket kan på många sätt liknas vid ett säljyrke. Med en fastighetsmäklarutbildning bakom dig har du goda karriärsmöjligheter och ett fritt yrke med mycket ansvar. För att bli fastighetsmäklare bör du tycka om att ha mycket ansvar över både dina arbetstider och din lön. En mäklare kommer ofta i kontakt med människor och det är en fördel att vara social och servicemedveten.

Att vara en duktig försäljare underlättar i yrket som mäklare och ger dig bättre förutsättningar att lyckas. Mäklaryrket innebär också en del juridik och ekonomi i form av bland annat upprättande av juridiska dokument, redovisning, finansiering och hyres- och bostadsrätt. En utbildad fastighetsmäklare har idag mycket goda karriärmöjligheter på traditionella mäklarfirmor, men även inom banker och andra delar av fastighetsbranschen. Det är även möjligt att starta egen verksamhet efter utbildningen.

Vad kan du förvänta dig för lön efter din mäklarutbildning? 

Mäklarlönerna är ofta provisionsbaserade och varierar därmed. Avgörande för lönen som mäklare är den egna prestationen och hur marknaden ser ut där man är verksam. I områden med stor inflyttning och hög efterfrågan på fastigheter är lönerna generellt högre än i områden där utflyttning sker eller efterfrågan är lägre.

Fastighetsmäklarnämnden reglerar mäklarutbildningen

Fastighetsmäklarkompetensen regleras av statliga fastighetsmäklarnämnden och innefattar 120 högskolepoäng, eller 2 års heltidsstudier på högskola eller universitet. Utöver detta krävs dessutom 10 veckors praktik innan du kan bli registrerad fastighetsmäklare.

Utöver den grundläggande kompetensen som krävs för att bli registrerad fastighetsmäklare erbjuder vissa utbildningar möjlighet till fördjupning i ämnet. Dessa utbildningar innefattar då 180 högskolepoäng, eller 3 års heltidsstudier. Under det tredje året har du oftast möjlighet att välja en del kurser själv, beroende på vilka områden inom yrket som intresserar dig. Efter avslutade studier får du en filosofie kandidatexamen med möjlighet att registrera dig som fastighetsmäklare.

Mäklarassistent

Idag finns det också kortare mäklarutbildningar till mäklarassistent, dessa bedrivs ofta distans. Det är många som börjar sin karriär som mäklarassistent och sedan vidareutbildar sig till kvalificerad fastighetsmäklare. Som mäklarassistent är du fastighetsmäklarens högra hand och du kommer i princip kunna utföra de flesta arbetsuppgifter som en mäklartjänst innebär.