Visa studentum.se som: Mobil
Visar 1-5 av 5 träffar
 

Vad är en audionom?

Audionom är ett yrke som specialiserar sig inom hörselområdet. En audionom kan specialisera sig på flera olika sätt, exempelvis inom det beteendevetenskapliga, medicinska och tekniska området inom hörsel. Som audionom jobbar du med att försöka förbättra och förstå tekniken och människans hörsel. Audionomer arbetar även med att hitta pedagogiska och tekniska lösningar för att förbättra hörande hos hörselskadade människor.

Audionomutbildningar

Du som vill gå en audionomutbildning hittar utbildningar på flera högskolor och universitet. Där kan du studera ett audionomprogram. Vad du får lära dig under utbildningens gång skiljer sig från skola till skola, men det finns gemensamma ämnen som du kommer att få lära dig under din studietid. Audionomutbildningars huvudämne är att studera audiologi, läran om hörseln. Vad som även är gemensamt för flera audionomprogram är att ämnet är tvärvetenskapligt.

Flera av audionomutbildningarna är platsbundna, men det finns även skolor som erbjuder utbildningen på distans.

Vad kan du jobba med efter en audionomutbildning?

När du väl har slutfört din audionomutbildning finns det flera branscher du kan söka dig till. Audionomer arbetar i landstinget, privata företag och myndigheter. Men utöver det finns det fåtal audionomer som arbetar som forskare inom området. En majoritet av jobben finns i storstäderna därför är det inte ovanligt att behöva flytta från sin hemort för att få ett jobb.

Jämför dina favoriter