Visa studentum.se som: Mobil
Visar 1-20 av 92 träffar

Vad innebär begreppet digital marknadsföring?

Digital marknadsföring är idag en självklarhet för många företag. Men vad innebär begreppet egentligen? Man kan dela upp marknadsföring i två kategorier: traditionell och digital. Den traditionella innefattar bland annat TV, printannonsering samt utomhus- och bioreklam.

Den digitala formen av marknadsföring har i samband med digitaliseringen växt fram och innefattar marknadsföring via digitala kanaler som datorer och mobiler, samt plattformar såsom sociala medier. Då användningen av digitala kanaler går spikrakt uppåt blir det därför ett viktigt verktyg för företag att arbeta med för att kunna möta och nå ut till dagens kunder på bästa sätt.

Studera digital marknadsföring

Vad gör en digital marknadsförare?

Digitala marknadsförare arbetar som nämnt med digitala och sociala kanaler. Yrkesrollen kan därför innebära en del tekniskt arbete beroende på arbetsplats. Digitala marknadsförare arbetar även med att lägga fram olika strategier och planer för kund- och marknadskommunikation i de digitala kanalerna. Du bör därför vara förberedd på mycket planering, utveckling och utvärdering för att säkerställa att strategierna som läggs fram uppnår goda resultat.

Digital marknadsföring på distans

Om du vill studera digital marknadsföring på distans går det att lösa. Den största delen av undervisningen sker då på webben men kan även innebära en del studieträffar beroende på vilken utbildning du läser. Om du redan studerar eller arbetar och vill komplettera detta med en distansutbildning inom digital marknadsföring, bör du därför i förväg ta reda på villkoren för den utbildning du väljer att gå!

Flera valmöjligheter!

Vill du istället läsa digital marknadsföring på universitet, högskola eller som YH-utbildning går det även bra. Universitet och högskolor erbjuder ofta program eller inriktningar inom marknadsföring där möjlighet till kurser inom digital marknadsföring finns. Programmen är då ofta på 3 år motsvarande en kandidatexamen. Väljer du att gå en YH-utbildning varierar längden beroende på vilken utbildning du väljer. 

Framtiden för digital marknadsföring

Internet har bidragit till att trender och beteenden snabbt förändras. Med syfte att överleva detta föränderliga klimat blir det viktigt att både ligga i fas med utvecklingen och försöka förutse kommande trender. Fler och fler företag efterfrågar därför kompetent personal med förståelse för den digitala världen. Dock ökar populariteten för dessa typer av kurser och fler vill arbeta inom området. 

Lycka till med dina studier!

Jämför dina favoriter
Hitta utlandsstudier
Visste du att vi har information om 35 utbildningar inom kategorin Digital marknadsföring som ges utomlands?