Delta i vår undersökning om utbildning och tävla om ett presentkort värt 300 kr på Filmstaden 📽️🍿

Visar 1-20 av 25 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 25 träffar
1
2

Hitta rätt massageutbildning för just dig!

Välj rätt massageutbildning!

Massageterapeut, spamassage, yogamassör eller idrottsmassör är några av de inriktningar du kan välja mellan när du läser en massageutbildning. Vad du vill rikta in dig på beror på hur du vill att ditt kommande yrkesliv ska se ut. Gemensamt för de olika massageutbildningarna är smärtlindring, många gånger för rygg och nacke där massage är en effektiv behandlingsmetod.

Majoriteten av massageutbildningarna är yrkesutbildningarna som ges av privata skolor. Fördelarna är många! Många massageutbildningar finns att läsa på distans och de varvar teori med praktik, vilket innebär att du som nyexaminerad redan har yrkeserfarenhet.

Vad lär man sig under en massageutbildning?

Under en massageutbildning rustas du inför ditt kommande yrkesliv som massageterapeut eller massör. Du kommer bland annat att läsa anatomi, fördjupa dig i olika massagetekniker, lära dig hur rörelseträning kan ge smärtlindring och ofta lära dig om mentala övningar i stresshantering då just stress ofta leder till en stelare kropp och mer värk. Teorin blandas som sagt med praktik och många massageutbildningar har lika delar undervisning som praktiska övningar. Du får öva på dina klasskamrater, personer i din närhet och ofta göra praktik hos en massör.

Efter din massageutbildning – hur är det att jobba som massör?

Många som läst en massageutbildning startar ett eget företag. De kan få uppdrag av företag som vill erbjuda sina anställda massage, de kan hyra ett rum på ett spa eller inleda samarbeten med t.ex. sjukgymnaster och naprapater. Intresset för massage ökar och i takt med det ökar också behovet av kompetent och utbildad personal. Många massageterapeuter och de med dyl. yrken tycker att det är givande att se hur deras behandlingar faktiskt hjälper människor som behöver det, vilket ger dig en givande vardag.

Jämför dina favoriter