Delta i vår undersökning om utbildning och tävla om ett presentkort värt 300 kr på Filmstaden 📽️🍿

Visar 1-20 av 143 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 143 träffar
1
2
3
4
...
8

Hitta rätt elutbildning för dig!

Utan el stannar vårt samhälle. Vi behöver el för att hålla igång våra hem, arbetsplatser, kollektivtrafik och skolor med mycket mera. När du läser en elutbildning får du lära dig hur el blir till och hur den ska hanteras. Att arbeta som elektriker är ett roligt och varierande arbete med stora utmaningar och möjligheter att specialisera sig. Du som vill läsa en elutbildning är med fördel intresserad av teknik och gillar att jobba självständigt.

Oavsett vilken typ av elutbildning du väljer att läsa kommer du att få de baskunskaper och färdigheter som krävs för ditt framtida arbetsliv. Att läsa en elutbildning innebär att du får lära dig om många olika delar, så att du kommer att kunna ifrågasätta och analysera olika infallsvinklar i samband med problem som kan uppstå när du arbetar som elektriker. Att läsa en elutbildning innebär kort och gott att du kommer att kunna jobba självständigt som elektriker i framtiden.


Elutbildningar på universitet och högskola

Många väljer redan i gymnasiet att gå elprogrammet med det är idag fler och fler som utbildar sig till elektriker efter gymnasiet. Vad du väljer för typ av utbildning på eftergymnasial nivå beror på vad du vill ha ut av den. En elutbildning på ett universitet eller en högskola passar dig som är akademiskt lagd och har siktet inställt på att bli t.ex. elektroingenjör. Att läsa på universitet eller högskola innebär en klassisk studietid med saker som nollningar, sittningar och såklart tentor. Elutbildningarna kan skilja sig mycket i upplägg och innehåll beroende på vad du inriktar dig på.

Förberedande elutbildningar

Du som vill läsa en högre utbildning inom elektronik men saknar behörighet kan söka dig till en folkhögskola. Här finns många förberedande utbildningar att välja mellan som ofta fungerar som en språngbräda mot studier på en högre nivå. Många folkhögskolestudenter väljer att bo på skolans internat - något som skapar en gemenskap och sammanhållning bland studenterna som du inte hittar inom någon annan utbildningsform. 


Eltubildningar på yrkeshögskolor

Att läsa en elutbildning på en YH-skola innebär att du kommer att ha en nära anknytning till arbetslivet. YH-utbildningar blandar teoretiska lektioner med praktikperioder ute i arbetslivet. Där får du både testa dina nya kunskaper och få erfarenheter från de som jobbar inom den bransch du är intresserad av. Du får också goda kontakter som är till stor hjälp när du letar jobb efter din examen. Elutbildningar på YH-skolor är relativt korta, runt ett till två år.

Elutbildningar på Komvux

En utbildningstyp som ibland glöms bort är Komvux! Utbildningstypen är för många starkt förknippad med att läsa upp gymnasiebetyg och skaffa behörighet för högskolestudier, men det finns massor av kompletta utbildningar på Komvux. Utbildningarna ger dig en naturlig övergång till arbetslivet då stora delar av undervisningen består av praktiska moment. En elutbildning på Komvux ger dig en stabil grund att stå på när du sedan jobbar som elektriker.

Jämför dina favoriter