Visar 1-20 av 48 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 48 träffar

Mer om Byggteknikutbildningar

Byggteknikutbildningar

Inom byggbranschen finns det mängder av olika yrken och inriktningar. Det kan ibland hända att du måste flytta till en annan ort under perioder för att utföra ett arbete, därför är det vanligt att många i byggbranschen veckopendlar mellan bostaden och arbetsplatsen om det inte finns tillräckligt med arbete på orten där man bor.

Som byggjobbare kan det vara bra att ha god fysik då arbetet ibland kan vara tungt. I byggarbetet använder du olika maskiner och tekniskt avancerade instrument i arbete och det finns stor möjlighet att specialisera sig inom yrken som är inriktade mot exempelvis byggnadsrenovering. Här nedan hittar du byggteknikutbildningar inom olika utbildningstyper.

Byggteknik

Många yrken inom byggbranschen kan du utbilda dig till redan under gymnasiet om du går byggprogrammet. Där kan du sedan inrikta dig vidare och gå som lärling för att komma in på den bana du vill. Det finns också byggutbildningar på komvux som du kan läsa både som påbyggnadsutbildning eller som grundkurs. Fler sådana utbildningar hittar du under kategorin Bygg/Anläggning/Fastighet.

Byggutbildningar som exempelvis byggdesign, byggteknik och byggarbetsledare hittar du på högskolor och universitet på flera orter runt om i landet. Specifika yrken inom byggbranschen, exempelvis golvläggare, kan du få genom att gå en yrkesutbildning inom bygg. Utbildningar inom bygg finns även på folkhögskolor och som YH-utbildningar.

Valen för dig som vill utbilda dig inom byggteknik för arbete inom byggbranschen är många. Här nedan kan du se de skolformer som erbjuds. Lycka till med dina studier!

» Byggteknikutbildningar på universitet och högskola
» Byggteknikutbildningar på folkhögskola
» YH-utbildningar inom byggteknik
» Yrkesutbildningar inom byggteknik
» Byggteknikutbildningar på Komvux
» Distansutbildningar inom byggteknik
» Byggteknikutbildningar utomlands

Jämför dina favoriter