Filtrera efter
Make-up
Utbildningstyp
Plats
Utbildningsform
Fler filter
Visar 1-14 av 14 träffar
Annonser

Populära platser

Reportage inom Make-up

Hitta utbildningar inom makeup och naglar

Inom makeup och naglar finns massor av yrken, till exempel makeupartist, makeupspecialist, stylist, nagelteknolog, nagelterapeut med flera. De flesta makeuputbildningar och nagelutbildningar hittar du inom den privata sektorn, så kallade yrkesutbildningar. Dessa leder oftast fram till olika typer av diplom eller certifikat. Här nedan har vi beskrivit några av de vanligaste yrkena inom makeup och naglar. Du hittar också information om de olika utbildningstyperna inom makeup och naglar.

Makeupartist

Att arbeta som makeupartist är oerhört varierande. Det är ett kreativt yrke där du arbetar med antingen skönhetsmakeup eller scenmakeup för film och teater. Det finns ett brett urval av utbildningar inom makeup i Sverige, en del med specialinriktning och andra som ger mer allmän kompetens.

makeupSkönhetsterapeut

Som skönhetsterapeut har du kunskap inom ett brett område inom skönhetsvård, makeup, naglar och hudvård. Tanken är att du som skönhetsterapeut ska kunna ge dina kunder ett komplett paket av behandlingar inom hudvård, fotvård, handvård, naglar, hår, makeup och massage. Du behöver sakkunskaper för att kunna hjälpa dina kunder att hitta rätt färger, visa hur de sätter upp håret och lära dem hur de på bästa sätt ska sköta sin kropp och hud. Efter avslutad utbildning får du vanligtvis ett diplom som visar vilka områden du behärskar.

Nagelterapeut

Att arbeta med naglar är även det ett kreativt och varierande yrke. Som nagelterapeut blir du expert på manikyr, konstförlängning, lackning och olika dekorationstekniker som Airbrush och sprutlackering.

Utbildningar inom makeup och naglar

Utbildningar inom makeup och naglar finns inom ett begränsat antal utbildningsformer.

» Yrkesutbildningar i makeup och naglar
» Distansutbildningar i makeup och naglar

Merparten av utbildningarna inom makeup och naglar är yrkesutbildningar som hålls i privat regi. Därför är det viktigt att du kontrollerar vad utbildningen leder till för typ av examen, t.ex. om den är nationellt och/eller internationellt godkänd. Du bör också kolla upp vad utbildningen ger dig och vad som ingår i kostnaden. Du behöver med andra ord ta mycket ansvar själv när du letar yrkesutbildningar bland privata aktörer.

Längden på yrkesutbildningar inom makeup och naglar kan vara allt från ett par veckor till flera år. Kostnaden kan variera lika mycket som utbildningslängden och det är inte alltid som utbildningarna är studiemedelsberättigande. Du får då bekosta utbildningen själv eller genom lån som oftast kan tas via skolan.

Många av yrkesutbildningarna inom makeup och naglar läses på distans. Oftast är utbildningen då uppdelad så att en del av utbildningen är på skolan och en del är på distans. När du går en distansutbildning inom makeup och naglar så sker ofta undervisningen samtidigt som du är ute på exempelvis en salong och praktiserar.

Det kan även finnas YH-utbildningar i makeup och naglar. Utbudet av YH-utbildningar uppdateras ständigt. YH-utbildningar är kostnadsfria och berättigar till studiemedel genom CSN. YH-utbildningarna är också väldigt praktiskt lagda och har en nära anknytning till arbetslivet. Alla YH-utbildningar granskas av Myndigheten för Yrkeshögskolan som därmed kvalitetssäkrar och avgör att det finns ett behov av den specifika kompetensen på arbetsmarknaden.