Visar 1-20 av 198 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 198 träffar

Lär dig engelska

Lär dig engelska – på språkresa, komvux, folkhögskola eller universitet!

Med ett extra språk i ditt CV blir du mer attraktiv på arbetsmarknaden och chanserna är större att du kan arbeta på en internationell marknad i framtiden. Att kunna just engelska blir mer och mer viktigt för företag då allt fler arbetar internationellt. Engelska är världens mest spridda språk och används som andraspråk i massor av länder världen över.

Lär dig engelska på högskola eller universitet

När du lär dig engelska på högskola eller universitet kommer du att få kunskaper inom lingvistik, historia, språkets uppbyggnad, litteratur, kultur och så vidare. Dina färdigheter i att skriva och prata kommer att öka avsevärt.
Studier på högskole- och universitetsnivå innebär en hög akademisk nivå och fördjupade kunskaper. Du kan lära dig engelska på högskolor och universitet både i form av en kortare kurs eller som ett helt program. Du kan också studera ett program i ett helt annat ämne men på engelska. På så sätt får du engelskan "på köpet".

Lär dig engelska på folkhögskola

Att plugga på folkhögskola ger dig som individ stora möjligheter att utvecklas. Studierna är uppbyggda på ett annat sätt än i många andra skolformer och det läggs mer fokus på dig som individ. På många folkhögskolor finns det möjlighet att bo på skolans internat. Då betalar du en kostnad för mat och logi under tiden du studerar.
Att lära dig engelska på en folkhögskola är ett jättebra sätt för dig som vill träffa nya människor och få förbättrade kunskaper i det engelska språket. Studier på folkhögskola fungerar både högskoleförberedande och ger dig en spetskompetens.

Lär dig engelska på distans

Du som inte vill flytta eller plugga i klassrum kan välja att lära dig engelska på distans. Att lära dig engelska på distans ställer lika höga krav på dig som om du hade läst i klassrum, om inte högre eftersom du måste ha ett stort mått av självdisciplin. Men distansstudier ger dig också mer flexibilitet i dina studier så att du exempelvis kan arbeta under tiden. Det du behöver för att studera på distans är en dator med internetuppkoppling samt tillgång till kurslitteraturen. Distanskurser finns inom alla skolformer, från komvux till universitet.

Lär dig engelska på komvux

Om du lär dig engelska på komvux (vuxenutbildningen i din hemkommun) läser du in ämnen du missat från gymnasiet eller läsa upp gymnasiebetyg för att på så sätt skaffa behörighet för högre studier på universitet eller högskola.
Om du vill lära dig engelska på komvux tar du enklast kontakt med vuxenutbildningen i din hemkommun. Innan studierna drar igång får du hjälp att utforma din egen studieplan. Det är oftast möjligt att plugga på distans från komvux.

Lär dig engelska på en språkresa

Ett populärt val bland många som vill lära sig ett språk är att åka på språkresa. Det finns oändligt många språkresearrangörer som är villiga att hjälpa dig att hitta en språkresa som passar dina önskemål och behov.
Om du vill åka på språkresa för att lära dig engelska kan du exempelvis resa till Storbritannien, USA, Malta eller Australien, vilka alla är populära resmål för engelskastudier.

Lär dig engelska på en utbildning utomlands

Om du vill åka utomlands och läsa engelska eller kanske lära dig engelska samtidigt som du studerar en annan utbildning, har du oerhört många val. Ett smidigt sätt är att ta kontakt med en agent, en utlandsförmedlare. De hjälper dig komma i kontakt med den skola där du vill läsa och ser sedan till att allt går som det ska. Du får hjälp med allt rörande utbildningen och landet.
Om du inte vill åka via en agent så kan du också åka på egen hand. Det kräver lite mer av dig men det blir en rolig utmaning istället! Det är viktigt att man tänker på att vara ute i god tid eftersom ansökningsdatumen inte är desamma som här i Sverige.

Jämför dina favoriter
Hitta utlandsstudier
Visste du att vi har information om 68 utbildningar inom kategorin Engelska som ges utomlands?