Utbildning inom litteraturvetenskap

Dyk in i böckernas spännande värld! Har du ett brinnande intresse för att läsa och skriva? Då är en utbildning inom litteraturvetenskap rätt för dig. Ta del av litterära verk från dåtid till nutid och få utlopp för din kreativitet och analytiska förmåga. Hitta din utbildning nedan! 
Filtrera efter
Litteraturvetenskap
Utbildningstyp
Plats
Utbildningsform
Fler filter
Visar 1-20 av 77 träffar
1
2
3
4
Annonser

Fler kategorier inom Litteraturvetenskap

Populära platser

Reportage inom Litteraturvetenskap

Vad är litteraturvetenskap?

Litteraturvetenskap är en vetenskap som går långt tillbaka i tiden och omfattar litteraturvetenskapliga metoder, litteraturhistoria, litteraturteori och litteraturkritik. 

Inom litteraturvetenskapen studerar du hur litterära verk uppkommer, utformas, värderas, sprids, mottas och verkar. 

I Sverige är forskningen inom ämnet bred men berör främst litteraturens historia, svensk och skandinavisk litteratur. Under en utbildning i litteraturvetenskap får du kunskaper i olika litteraturvetenskapliga analysmetoder där du får möjlighet att utveckla din analytiska förmåga och tolka olika typer av litteratur. Du får också lära dig hur du kan kommunicera på ett berörande sätt i skrift.

Utbildning inom litteraturvetenskap 

En utbildning inom litteraturvetenskap vänder sig till dig som har ett stort intresse för litteratur, ord och att läsa. Du kan studera litteraturvetenskap på universitet eller högskola och utbildningarna ges på grundnivå och avancerad nivå. Vad sägs som ett spännande kandidatprogram i språk, litteratur och medier med inriktning litteraturvetenskap? Eller ett masterprogram som fördjupar dina kunskaper inom litteraturens värld? När du läser ett kandidatprogram i litteraturvetenskap finns det även möjlighet att studera utomlands. Detta är perfekt för dig som vill testa dina vingar och är nyfiken på hur branschen ser ut i ett annat land. 

En utbildning inom litteraturvetenskap ger dig en bred grund att stå på och gör dig redo för kommande arbetsliv. 

Studera en utbildning inom litteraturvetenskap på distans

Är du intresserad av en utbildning inom litteraturvetenskap men vill kunna studera när det passar dig? Då kan du välja att plugga på distans. När du pluggar en utbildning inom litteraturvetenskap på distans sker undervisningen digitalt via webbaserade lärplattformar. Du behöver ha tillgång till en dator med fungerande internetuppkoppling för att kunna delta. Fördelen med att plugga en utbildning inom litteraturvetenskap på distans är att du får en stor frihet att själv bestämma när på dagen du vill plugga och från vilken plats i landet - flexibelt och smidigt! 

Vad kan jag arbeta med efter en utbildning i litteraturvetenskap? 

Med en utbildning i litteraturvetenskap är du fri att forma din framtid efter din egna kreativa förmåga då utbildningen med sin bredd öppnar upp till många olika jobbmöjligheter. Du kan till exempelvis arbeta som skribent, informatör, språkvetare och lärare. Möjligheterna är oändliga. Utbildningen ger dig även de teoretiska kunskaper du behöver för att arbeta inom utbildningssektorn eller på bokförlag och tidningar. Vill du bredda dig ytterligare kan du lägga till andra kurser för att komplettera din utbildning. Har du en kandidatexamen och en masterexamen i litteraturvetenskap kan du även gå vidare och forska inom ämnet genom att söka en doktorandtjänst på ett universitetet efter en utbildning inom litteraturvetenskap.