Filtrera efter
Italienska
Utbildningstyp
Plats
Utbildningsform
Fler filter
Visar 1-13 av 13 träffar
Annonser

Fler kategorier inom Italienska

Populära platser

Lär dig italienska

Lär dig italienska – läs en utbildning i italienska

Pratar du italienska? Eller vill du lära dig att prata italienska? Det finns en mängd olika studiealternativ, allt beroende på vad du vill uppnå med dina studier. Läs en utbildning i italienska på ett universitet i Sverige, på distans hemifrån eller varför inte lära dig prata italienska genom att flytta till Italien för en språkutbildning? Ovan i träfflistan finns en mängd alternativ för dig!

Italienska ett populärt språk

Italienskan talas idag av ungefär 70 miljoner människor i totalt 30 länder runtom i världen. Språket är officiellt i bland annat Italien och Schweiz, men även en mängd mindre stater. Stora utvandrargrupper har dock gjort att det finns områden i nästan alla världens hörn där italienskan pratas. Bland de romanska språken som härstammar från latin är italienskan det som idag har flest likheter.

Lär dig italienska på universitet eller på Komvux

Det finns ett brett utbud av utbildningar relaterade till italienskan. Via Komvux kan du som nybörjare lära dig språket från grunden, eller så kan du läsa till en kandidat- eller mastersexamen i språkvetenskap på högskola eller universitet. Valet är ditt! När du hittat en utbildning du är nyfiken på kan du klicka dig vidare för att läsa mer, och sedan fylla i en intresseanmälan så får du mer information direkt från skolan.

Lär dig italienska gratis

De allra flesta eftergymnasiala utbildningar för att lära sig italienska är gratis i det avseendet att de är skattefinansierade. De är även studiemedelsberättigande via Centrala Studiestödsnämnden, CSN, så du kan alltså ansöka om studiestöd för din studietid. För att få reda på vad som gäller för just den utbildning du är intresserad av, ta kontakt med skolan eller utlandsanordnaren.

Lär dig italienska i Italien

Ett av de snabbaste sätten att lära sig ett språk är att bo och leva i landet där språket talas. Det finns flera alternativ för dig som vill plugga italienska i Italien, exempelvis i Rom, Milano eller Florens. Utlandsalternativet låter dig inte bara tala italienska i vardagen, utan ger dig även möjligheten att komma i kontakt med den italienska kulturen, maten och människorna.

Bra att kunna italienska i arbetslivet

Kunskaper i språk öppnar upp för många möjligheter i din framtida yrkeskarriär. De flesta branscher går mer och mer mot en internationell marknad. Du som har språkkunskaper har därför stora möjligheter att arbeta internationellt om du så skulle önska.