Visar 1-20 av 31 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
  • = Öppen för sen anmälan / har restplatser
Visar 1-20 av 31 träffar
1
2

Hitta rätt producentutbildning för dig!

Producentutbildning – din väg till drömyrket

Vill du läsa en producentutbildning? Grattis! Du går en spännande framtid till mötes! Att jobba som producent innebär att du kommer vara omgiven av kreativa människor och ständigt få se hur dina idéer blir till verklighet i form av färdiga projekt. Det kan vara hård konkurrens om jobben, men för dig som är beredd att visa vad du går för och inte backar för en utmaning finns alla möjligheter för en framtid som producent!

Vad gör en producent?

Som producent bär du huvudansvaret för projektet. Hur ditt ansvar ser ut varierar lite beroende på om du arbetar med tv eller film. En tvproducent är mer involverad i arbetet med innehållet än vad en filmproducent är. Som tvproducent har du ofta ansvar för innehållet på en övergripande nivå. Du skapar en plan för vilket material som behövs och ansvarar sedan för att inslagsproducenterna som är ute på inspelningsplats får med sig det hem.

En filmproducent är beskrivs ofta som VD över produktionen. Du ansvarar för finanisering, du sätter ihop teamet som ska jobba med filmen och du försöker se till att regissörens visioner blir till verklighet. Men du har inte samma kreativa ansvar som en tvproducent har. Filmproducenter arbetar med allt från kortfilmer, dokumentärer, reklamfilmer, musikvideos och långfilmer.

Vad händer efter din producentutbildning?

Oavsett om du vill jobba med film eller tv efter din producentutbildning kommer du med största sannolikhet arbeta projektbaserat och ofta som frilans. De flesta som har gått en producentutbildning börjar på en lite lägre nivå när de får sitt första projekt. På det sättet får du en god insyn i hur ett film/tv-projekts alla delar ser ut och har stor förståelse för projektets alla delar när du sedan arbetar som producent. 

Många som har gått en producentutbildning måste själva leta upp projekt som behöver personal i början. De flesta producentutbildningar innefattar någon form av praktik, där kan du börja skapa det nätverk som behövs för att hitta projekt efter examen. Om du tar för dig och visar vad du går för när du arbetar kommer projekten du istället bli erbjuden en plats i teamet för olika projekt. 

Hitta rätt producentutbildning för just dig!

Det finns idag många olika sätt att bli producent. En renodlad producentutbildning ger dig de verktyg du behöver du behöver för din kommande yrkesroll. Många väljer också att läsa en medieproduktionsutbildning inom till exempel journalistik eller tvproduktion och sedan skaffa de kompetenser en producent behöver genom att arbeta med olika projekt och lära sig genom att praktiskt delta i en produktion. Det går också att läsa sig till de kompetens du kan tänkas sakna genom att bygga på med kurser inom till exempel projektledning eller ekonomi för att bli den producent du drömmer om att bli!

Oavsett hur du går tillväga för att hitta din producentutbildning och hur du sedan använder dig av den på arbetsmarknaden har du en spännande och rolig tid framför dig.

Jämför dina favoriter
Hitta utlandsstudier
Visste du att vi har information om 10 utbildningar inom kategorin Producent som ges utomlands?