Filtrera efter
Sång
Utbildningstyp
Plats
Utbildningsform
Fler filter
Visar 1-20 av 35 träffar
1
2
Annonser

Populära platser

Reportage inom Sång

Sångutbildning

Sångutbildning

En sångutbildning passar dig som har en bra tekniskt grund och vill satsa på din karriär som sångare/sångerska. Du kanske behöver mer erfarenhet, vill utveckla din teknik för att bli en bättre artist eller bara vill plugga vidare inom det ämne som du brinner för, det finns en utbildning för alla!

Du som vill gå en utbildning inom musik och sång har många olika valmöjligheter. Dels så finns utbildningen med en rad olika inriktningar beroende på vilken typ av musik du vill sjunga, och dels så går utbildningarna att läsa i de flesta städer både i Sverige och utomlands. Exempel på musikinriktningar du kan läsa:

  • Soul
  • Pop
  • Rock
  • Jazz
  • Ensemble
  • Opera
  • Klassisk sång

Ofta kombineras flera av dessa stilar under utbildningen för att du ska få en bred grund att stå på.

Vad ingår i din sångutbildning?

Vad som ingår i din utbildning varierar beroende på vilken typ av utbildning du väljer samt hur länge du pluggar. Det finns sångutbildningar som är allt från kortare kurser på folkhögskola till hela kandidatprogram på högskolor och universitet.

Många utbildningar kombinerar såglektionerna men lektioner inom andra delar av musiken. Till exempel så kan du även få ta lektioner i att spela olika instrument, skriva låtar eller rent tekniskt få lära dig hur du producerar musik.

Här kan du hitta flera utbildningar inom musik:

Efter din sångutbildning

Efter en utbildning inom sång och musik finns det flera vägar att gå som antingen solist eller körsångare. Många som arbetar som artister frilansar och jobbar med en uppsättning i taget medan andra jobbar mer fast i till exempel ett band eller en orkester. Oavsett om du vill jobba med musiken på heltid eller frilansa på fritiden så är en sångutbildning en bra början!