Visar 1-9 av 9 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-9 av 9 träffar

Är du intresserad av att bli distriktssköterska? I den här texten kommer vi att berätta om vad utbildningen innebär och vem den passar för. Distriktssköterskor arbetar i lokalsamhället med vård och frågor inom hälso- och sjukvården. Om detta låter som något som intresserar dig kan du läsa vidare för att få veta mer om vad det innebär!

 

Vad krävs för att bli distriktssköterska?

För att utbilda dig till distriktssköterska måste du ha yrkeserfarenhet. Du behöver också en akademisk examen och en legitimation för att kunna utföra arbetet. För att bli antagen till utbildningen kräver de flesta universitet och högskolor att du, utöver sjuksköterskeexamen, har 180 högskolepoäng inom omvårdnad eller hälsovetenskap samt minst ett års yrkeserfarenhet.

 

Vad innehåller en utbildning till distriktssköterska?

En utbildning till distriktssköterska är 1,5 år och utbildningen omfattar en kombination av teoretiska studier och verksamhetsförlagd utbildning. Inriktningar erbjuds bland annat inom följande områden:

  • Medicinsk vetenskap
  • Folkhälsovetenskap
  • Vårdpedagogik
  • Omvårdnad
  • Vårdvetenskap

 

Vad gör en distriktssköterska?

En distriktssköterska arbetar med många olika människor i samhället. De besöker patienter i hemmet, samarbetar med andra medlemmar i vårdteamet för att ge bästa möjliga patientvård och undervisar om hälsosamma levnadsvanor som kan bidra till att förebygga sjukdomar. De arbetar även inom elevhälsan och skolmiljöer, där de ger hälsoutbildning och undersöker barn för att se till att de är friska.

Distriktssköterskan besöker också sjukhus i samhället som en del av sitt team. De ger vård till sjukhuspatienter som behöver hjälp med att duscha, gå på toaletten eller äta. Distriktssköterskan har även möjlighet att skriva ut vissa typer av receptbelagda läkemedel.

 

Bli distriktssköterska – gå en utbildning

Utbildningen till distriktssköterska är krävande men givande. Möjligheten att arbeta i nära kontakt med patienter och deras familjer samt att lära andra om hälsovanor gör detta till ett mycket värdefullt yrke. För att utbilda dig till distriktssköterska behöver du yrkeserfarenhet, en akademisk examen i omvårdnad eller vårdvetenskap och en sjuksköterskelegitimation.

Distriktssköterskans roll varierar. Vissa ägnar sin tid åt att besöka patienter i samhället och ge vård till personer som återhämtar sig från sjukdom eller skada i hemmet. Andra arbetar i skolmiljöer och undervisar barn om hälsosamma vanor och undersöker dem för att upptäcka tecken på sjukdomar. Utbildningen är ett och ett halvt år lång och omfattar både teoretiska föreläsningar och praktisk klinisk erfarenhet.

Jämför dina favoriter