Visa studentum.se som: Mobil

25 januari kl 9.00 öppnar vi portarna till vårt digitala event Upskill & Reskill där du får lära dig av de bästa  - gratis! Registrera dig redan nu ⭐

Visar 1-20 av 48 träffar

systemutvecklareLäs till systemutvecklare

De flesta systemutvecklare går en utbildning på högskola eller universitet, men det finns även många utbildningar inom yrkeshögskolan. Det kan till exempel vara en ren systemutvecklarutbildning men det är även vanligt att gå en civilingenjörsutbildning med datainriktning. En annan väg till att jobba som systemutvecklare kan vara en ren data- eller programmeringsutbildning som inriktas mot eller kompletteras med till exempel ekonomi eller projektledning. 

Klicka här för att hitta utbildning inom systemutveckling på universitet och högskola.

Systemutvecklare på Yrkeshögskola

Om du vill ha en lite kortare utbildning, normalt 1-2 år, som är mer inriktad på en specifik del av systemutveckling är en yrkeshögskoleutbildning ett bra val! På Yrkeshögskola kan du till exempel läsa till systemutvecklare .NET, javautvecklare med mera. Det finns ett stort utbud och utbildningarna anpassas efter vad som är mest efterfrågat på arbetsmarknaden. Utbildningarna är anpassade för att snabbt leda till ett kvalificerat jobb.

Klicka här för att hitta utbildningar inom systemutveckling på yrkeshögskola.

Arbetsmarknaden för systemutvecklare

De flesta systemutvecklare möter en mycket bra arbetsmarknad där det är relativt lätt att få jobb och lönerna är bra. Speciellt fördelaktigt är det för systemutvecklare med erfarenhet.

Jämför dina favoriter
Hitta utlandsstudier
Visste du att vi har information om 1 utbildningar inom kategorin Systemutvecklare som ges utomlands?
Utbildningskategorier