Visar 1-20 av 58 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
  • = Öppen för sen anmälan / har restplatser
Visar 1-20 av 58 träffar

systemutvecklareBli en del av vår digitala framtid – utbilda dig till systemutvecklare

När du utbildar dig till systemutvecklare får du möjlighet att utveckla din kreativitet och ditt logiska tänkande. Du kan välja att antingen utbilda dig på distans eller på plats. Den vanligaste vägen för att utbilda sig till systemutvecklare är att studera på en yrkeshögskola med inriktning på systemutveckling. Det finns även utbildningar på både komvux och universitet.

Vad gör en systemutvecklare?

Systemutvecklare jobbar med att skapa och utveckla IT-system, ofta gentemot kundernas beställningar. Det kan gälla hela IT-system eller delar av system som behöver uppdateras/utvecklas. När du jobbar som systemutvecklare är det även viktigt att du trivs att arbeta i grupp och med andra personer. Många av dina uppgifter kommer handla om att tillsammans med dina kollegor hitta lösningar på kundens problem. Det innebär också att jobbet innehåller mycket kundkontakt, eftersom det är viktigt att förstå problemet kunden behöver hjälp med. Nedanför finner du en lista med ytterligare exempel på arbetsuppgifter hos en systemutvecklare:

  • analysera system
  • testa system
  • hitta lösningar på problem/utveckla idéer för nya system
  • ta in beställningar på uppdrag och skapa betalningsplaner

Utbildningar för systemutvecklare

Det finns olika vägar att välja mellan när du bestämt dig för att gå en utbildning till systemutvecklare. Standardlängden för en utbildning inom området är två år, men det finns även kurser som är allt från 12 veckor.

Studera på yrkeshögskola

Om du vill gå en lite kortare utbildning, normalt ett till två år, som är mer inriktad på en specifik del av systemutveckling är en YH-utbildning ett bra val! På en yrkeshögskola kan du till exempel läsa till systemutvecklare .NET eller javautvecklare. Det finns ett stort utbud och utbildningarna anpassas efter vad som är mest efterfrågat på arbetsmarknaden. Utbildningarna är anpassade för att snabbt leda till ett kvalificerat jobb.

Klicka här för att hitta utbildningar inom systemutveckling på yrkeshögskola.

Studera på högskola/universitet

En utbildning på högskola eller universitet sträcker sig vanligtvis över sex terminer (tre år), och är ett bra alternativ om du känner att du vill gräva dig ännu djupare i ämnet. En annan väg till att jobba med systemutveckling är att gå en civilingenjörsutbildning med datainriktning. Det kommer också göra dig redo för att kliva ut på arbetsmarknaden med bra kunskap inom området.

Klicka här för att hitta utbildning inom systemutveckling på universitet och högskola.

Systemutvecklare passar dig som:

  • Vill jobba kreativt och mot tydliga mål. En stor del av jobbet innebär att du behöver hitta kreativa lösningar för att uppnå de mål företaget har satt upp. Det är därför viktigt att du trivs med att jobba mot deadlines och inte stressar upp dig om det uppkommer fler problem under arbetets gång.
  • Är en lagspelare och trivs i att jobba med andra personer. I många av de projekt du kommer stöta på, krävs ett samarbete med teamet runt omkring dig. Förmågan att kunna lägga fram egna idéer på lösningar, men också lyssna på andras, är därför viktig.
  • Jobbar med ett lösningsorienterat synsätt. Det är viktigt att hitta en fungerande struktur för att lösa uppgiften du får från kunden. I dessa situationer behöver du kunna hålla dig lugn, och fokusera på lösningen, inte problemet.
Jämför dina favoriter
Hitta utlandsstudier
Visste du att vi har information om 2 utbildningar inom kategorin Systemutvecklare som ges utomlands?
Utbildningskategorier