Plugga i Italien

Florens, Rom eller Milano?

Har du planer på eller är nyfiken på hur det är att studera i Italien? I Italien finns ett brett utbud av utbildning, underbar mat och kultur. Hur låter det att kombinera detta med studier? Lägg till att Italien även har både sol och bad och ett pulserande storstadsliv.
Visar 1-20 av 91 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 91 träffar
1
2
3
4
5

Mer om Plugga i Italien

Du kanske har hört talas om att Italien liknar en stövel till formen? I Italien finns världsberömda städer som Venedig, Florens och Rom samt ovärderliga lämningar från över 3 000 års historia. Här finns också flertalet utbildningar. Hur vore det inte att studera i ett land känt för sin matlagningskonst, pizza, pasta och få ha varma somrar med höga medelhavstemperaturer? Välkommen att hitta din utbildning i Italien i listan ovan.

Att söka till italienska universitet och högskolor

I Italien finns det ingen central antagningssida som det gör i Sverige. Därför måste du vända dig direkt till det universitet eller högskola som du vill börja på. Där får du mer information om hur antagningen går till samt vilka dokument som du behöver lämna in till din skola.

Du behöver först ha behörighet att läsa vid ett svenskt universitet eller högskola för att kunna bli antagen på ett universitet eller högskola i Italien.

Studiestöd för studier i Italien

Om du vill studera i Italien kan du söka studiemedel från CSN (Centrala Studienämnden). Du kan läsa mer på CSN:s hemsida. 

Terminsavgifter

En genomsnittlig summa som en student i Italien måste betala för universitets- och högskolestudier är mellan 850 euro och 1000 euro per år. Summan varierar från universitet till universitet, så det är svårt att säga en exakt summa. Privata universitet är mycket dyrare. Prata med den skola du är intresserad av och fråga.

Läs mer om studier i Italien

Utlandsguide Italien

Utlandsguide Italien

Jämför dina favoriter