Filtrera efter
Marknadsföring
Utbildningstyp
Plats
Utbildningsform
Fler filter
Visar 1-20 av 546 träffar
1
2
3
4
...
28
Annonser

Fler kategorier inom Marknadsföring

Populära platser

Reportage inom Marknadsföring

Hitta rätt marknadsföringsutbildning!

Att jobba med marknadsföring kan betyda en rad olika saker. I stora drag arbetar en marknadsförare med att kommunicera fördelarna med en idé, vara eller tjänst för att skapa intresse och öka försäljning eller spridning.

Du som vill läsa en marknadsföringsutbildning går en spännande framtid till mötes! I princip alla företag, myndigheter och organisationer har en marknadsavdelning så det finns stora möjligheter för dig att välja en bransch som passar just dig. Du kommer att få jobba i projekt tillsammans med massor av kreativa personer som sitter på olika kunskaper.

Vad innebär det att jobba med marknadsföring?

Marknadsföring är ett viktigt begrepp och en mycket viktig aktivitet för alla företag. Ibland påstås det felaktigt att marknadsföring är detsamma som reklam, men begreppet är mycket bredare än så.

Förenklat kan man säga att marknadsföring är allt det som ett företag gör för att hitta kunder och sedan behålla dessa. Reklam däremot är ett verktyg som används för att visa att företaget finns och har något att erbjuda sina kunder.

Arbete med marknadsföring sker ofta i projektform. Vanligtvis görs en kampanj för en vara eller tjänst med en förutbestämd budget och vissa tidsramar som ska hållas. Du som har läst en marknadsföringsutbildning med grafisk inriktning kan till exempel arbeta på ett tryckeri, på en reklambyrå eller som ansvarig för trycksaker på ett företag. Den som sysslar med marknadsföring på exempelvis en reklambyrå kan ha som uppgift att skriva texter (Copywriter) eller formge (Art Director).

Vad finns det för marknadsföringsutbildningar?

Det finns idag flera olika sorters marknadsföringsutbildningar. Du väljer själv vad som passar dig bäst. Vill du kombinera dina studier med ditt arbets-/familjeliv? Då kanske en marknadsföringsutbildning på distans är något för dig. Vill du grotta ner dig ordentligt och ser fram emot att plugga i flera år? Då kan en marknadsföringsutbildning på ett universitet eller högskola passa dig bättre.

Många läser marknadsföringsutbildningar på Yrkeshögskolor. Där är utbildningarna lite kortare än de är på universitet och högskolor, och mycket av undervisningen består av arbetsplatsförlagd praktik. Där får du erfarenheter direkt från dina framtida kollegor och bygger ett värdefullt kontaktnät – på samma gång.