Filtrera efter
Undervisning / Pedagogik
Utbildningstyp
Plats
Utbildningsform
Fler filter
Visar 1-20 av 1090 träffar
1
2
3
4
...
55
Annonser

Fler kategorier inom Undervisning / Pedagogik

Artiklar inom Undervisning / Pedagogik

Populära platser

Reportage inom Undervisning / Pedagogik

pedagogik

Att plugga pedagogik/undervisning

Pedagogik definieras främst som "läran om undervisningen i ett sociologiskt eller kulturellt perspektiv". I denna definition läggs tyngden vid individens och samhällets påverkan på varandra samt utbildningens mål och syfte. När man läser en utbildning inom undervisning, till exempel till ämneslärare eller elevassistent så är pedagogik en stor del av utbildningen. 

Ordet pedagogik används ofta för att beskriva en persons förmåga att lära ut eller förmedla något. Man ser pedagogik som en färdighet en person kan besitta, man säger ju till exempel att någon är "pedagogisk" eller "opedagogisk". En person som är pedagogisk har förmågan att väcka intresse och en förståelse hos sin elev/personen som lyssnar. När man pratar om pedagogik i den akademiska världen syftar man på de teorier och studier som berör processer för förändring och påverkan snarare än pedagogik som färdighet.

Det finns flera områden att välja på för dig som vill plugga pedagogik och undervisning, till exempel:

Undervisning

I lärarutbildningen ingår en stor andel pedagogik. Att arbeta som lärare är både roligt och utvecklande eftersom du ges möjlighet att skapa engagemang och öka förutsättningarna för andra människor. 

Läraryrket är varierat och förändras ständigt vad gäller undervisningsmetoder och undervisningsinnehåll. Under lärarutbildningen finns schemalagd tid då du som student är ute och praktiserar på skolor. Detta ger en relativt bra inblick i yrkets karaktär och hur undervisning går till samt en chans för dig som student att få komma ut och känna på arbetslivet.

Lärarutbildningen omfattar minst 180 högskolepoäng och utbildningarna varierar i längd beroende på vilken typ av lärare du vill bli.

Studera pedagogik och undervisning i Sverige

Kurser och utbildningar inom pedagogik och undervisning finns bland annat på de flesta universitet och högskolor över hela Sverige. Beroende på vad just du är intresserad av kan du också sätta ihop din egen utbildning. Det går även bra att läsa pedagogik på distans, på folkhögskola eller som YH-utbildning.

Studera pedagogik och undervisning utomlands

Om du vill studera en utbildning inom pedagogik utomlands kan du välja att åka på egen hand eller via en studieförmedlare. Väljer du att åka utomlands på egen hand tar du själv kontakt med skolan för att få den information du behöver. Om du istället tar hjälp av en utlandsförmedlare får du all hjälp du behöver med betygsöversättning och ansökan samt svar på dina frågor angående eventuellt visum eller uppehållstillstånd.