Studera i Växjö

Europas grönaste stad

Studera med naturen runt hörnet! Växjö är en stad där du får lite av allt – ett aktivt studentliv och naturen runt hörnet. Staden är omgiven av flera sjöar vilket gör det perfekt för dig som gillar friluftsliv! Hitta din utbildning nedan!
Visar 1-20 av 279 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 279 träffar
1
2
3
4
...
14

Mer om Studera i Växjö

Det finns ett brett utbud av andra utbildningar i Växjö där en blivande student har goda valmöjligheter, med allt från Yh-utbildningar och Yrkesutbildningar till komvux/vuxenutbildningar.

Den som valt att studera i Växjö har goda förutsättningar till ett aktivt studentliv då det finns ett stort utbud av affärer, resturanger, caféer, teatrar och biografer. I västra delen av Växjö finns Köpcentret Grand Samarkand för den som vill ha ett alternativ till stadskärnan.

Växjö består av cirka 79000 invånare varav 18000 är studenter, vilket innebär att Växjö har ett flertal intressanta utbildningar som lockat studenter ifrån rikets alla hörn. I den södra delen Teleborg finns campus där studenterna får tid att samverka och umgås.

Med Växjös breda kulturutbud blir studentlivet väldigt spännande för dig som är kulturintresserad då det finns allt ifrån konsthallar till kulturskolor.  En gång varje år anordnar Växjö ”Kulturnatten” då bjuder staden på konst, teater, film, musik, litteratur, föreläsningar, foto, poesi och mycket annat spännande. 

vaxsjo

Studentbostad i Växjö
För att studera i Växjö krävs ett boende. Det finns studentlägenheter vid Campus, vilket är ett attraktivt område. Här har studenten nära till studentpubarna. Under den varmare delen av året samlas studenter vid grönområdena i närheten av Campus för att umgås.

I Växjös stadskärna finns det studentlägenheter oftast i korridor. Härifrån har studenten nära till allt och det är fortfarande nära till universitetet eller andra skolor.
Lessebo, Alvesta och Tingsryd är andra områden runt Växjö där studenten kan bo, härifrån går det att pendla till universitet eller annan utbildning.

Jämför dina favoriter