Filtrera efter
Kategori
Enskilda kurser (Komvux)
Plats
Utbildningsform
Fler filter
Visar 1-20 av 388 träffar
1
2
3
4
...
20
Annonser

Popular categories

Populära platser

Komvux enskilda kurser

Läs upp dina betyg med enskilda komvuxkurser

Anordnare av vuxenutbildning och olika komvux erbjuder idag ofta ett mycket stort urval av olika enskilda kurser, både på grundskolenivå samt och gymnasienivå. Det kan vara allt från att läsa matematik 1 till att läsa rörlig bild 2. De enskilda komvuxkurserna är till för att du ska kunna läsa in eller läsa upp betyg från grundskolan eller gymnasiet. De enskilda komvuxkurserna har även som syfte att ge dig möjligheten att få grundläggande behörighet för fortsatta studier på eftergymnasial nivå.

Hur ansöker jag till enskilda komvuxkurser?

För att studera enskilda kurser på komvux ansöker man via vuxenutbildningen/komvux i sin hemkommun, alltså den kommun man är folkbokförd i. Det är sedan din kommun som beslutar huruvida du får börja studera eller inte. Att studera på komvux är kostnadsfritt. 

Vad gör jag om kommunen inte erbjuder den komvuxkurs jag vill läsa?

Om komvux i din hemkommun inte erbjuder den kurs du efterfrågar har de ibland avtal med privata utbildningsanordnare och du kan på så sätt få börja utbildningen. Vissa komvuxkurser är det högt tryck på. Då brukar kommunen prioritera de personer som saknar grundläggande behörighet.

Vad är prövning på komvux?

Ett sätt att läsa in eller läsa upp en kurs som du blivit nekad till är att be om så kallad prövning. Då betalar du en avgift på cirka 500 kronor, läser in kursen hemifrån och tenterar sedan kursen på komvux. Prövning ger i allmänhet inte rätt till studiemedel från centrala studiestödsnämnden, CSN. Har man däremot inte läst kursen tidigare kan man få rätt till studiemedel. Kontakta CSN för mer information kring studiemedel.

Har du fler frågor kring enskilda kurser på komvux? Kontakta din hemkommun.