Visa studentum.se som: Mobil
Visar 1-16 av 16 träffar
 

Utbilda dig till medicinsk sekreterareUtbildning till medicinsk sekreterare ges på flera platser i landet men kan gå under olika namn. Läkarsekreterare, vårdadministratör och medicinsk sekreterare utgör de vanligaste benämningarna. För att passa som medicinsk sekreterare bör du vara intresserad och kunnig inom IT och språk. Du ska vara serviceminded, ha lätt för att samarbeta samt vara ordningsam och noggrann.

Arbetsplatser och roller för medicinska sekreterare

Medicinska sekreterare arbetar vid vårdcentraler, på sjukhus, inom företagshälsovård och läkemedelsindustrin, på privata mottagningar och vid medicinska forskningsinstitutioner. Arbetsuppgifterna är många och varierande.

Vissa läkarsekreterare har också arbetsledande funktioner. Dessa kallas exempelvis verksamhetschefer, klinikassistenter eller expeditionsföreståndare. Eftersom många medicinska sekreterare har kontakt med utländska läkare är språkkunskaper viktigt för att klara av det dagliga arbetet. 

Vanliga arbetsuppgifter för medicinska sekreterare 

  • Sitta i reception och ta emot patienter, hantera kassa och sköta remisser
  • Sköta kontakter med myndigheter samt föra protokoll vid möten
  • Arbeta med statistik, budget och personalrapportering

Till de vanligaste arbetsuppgifterna för medicinska sekreterare / läkarsekreterare hör också att skriva patientjournaler samt ansvara för hanteringen av dessa. Det är patientens sjuksköterska, fysioterapeut, läkare eller psykolog som bestämmer vad som ska skrivas i journalen och denne talar ofta in detta på en diktafon.

Den tekniska utvecklingen kommer leda till minskat journalarbete för läkarsekreteraren, eftersom det nu är möjligt för vårdpersonalen att diktera direkt in i journalen genom en dator.

Jämför
Hitta utlandsstudier
Visste du att vi har information om 1 utbildningar inom kategorin Medicinsk sekreterare som ges utomlands?
Videoreportage