Filtrera efter
Matematik
Utbildningstyp
Plats
Utbildningsform
Fler filter
Visar 1-20 av 210 träffar
1
2
3
4
...
11
Annonser

Populära platser

Vad är matematik?

Matematik är mer än bara plus, minus, gånger och delat med. Det är mer än bara multiplikationstabellen. Matematik är läran om abstrakta former, strukturer och mönster. Matematik består av olika metoder för att beskriva och analysera abstrakta samband och kunskap i form av redan bevisade resultat.

Viktiga områden inom matematik är bland annat analys, statistik, geometri och algebra. Matematikens delområden är ofta svåra att särskilja både i tillämpning och teori och undervisas i samma kurs upp till gymnasienivå. Det är förstå på högskolan som dessa delområden separeras till olika kurser men det brukar som regel vara först efter kandidatexamen eller motsvarande som en matematikerstudent specialiserar sig inom ett eller flera områden.

studera en utbildning inom matematik

Utbildning inom matematik på universitet och högskola

En utbildning inom matematik på universitet och högskola innebär studier som exempelvis kandidatprogram i matematik och ekonomi, masterprogram i matematik, civil- och högskoleingenjörsprogram med inriktning på matematik eller statistik och ämneslärare i matematik inom grundskolan och gymnasiet. Det finns många olika utbildningar och inriktningar att välja mellan inom matematik och vad som passar just dig beror på vad du är intresserad av. Se alla universitets- och högskoleutbildningar inom matematik här!

Utbildning inom matematik på folkhögskola

När du studerar en utbildning inom matematik på folkhögskola innebär möjligheten att läsa exempelvis kurser i matematik, naturvetenskapligt basår men även på distans. Folkhögskolelivet är något som lockar många studenter idag. Möjligheten att bo på skolan är något som många folkhögskolor i Sverige erbjuder. Sammanhållning, gemenskap och den enskilde individens utveckling är viktiga detaljer i folkhögskolelivet. Här hittar du folkhögskoleutbildningar inom matematik!

Matematikutbildning på komvux

Om du behöver läsa upp ditt betyg eller vill komplettera dina betyg så kan det vara bra att läsa matematik på komvux. Vuxenutbildningen anordnas i din hemkommun, om den kurs du vill läsa inte erbjuds där du bor så finns det möjlighet för din kommun att köpa in den från en privat anordnare.

Utbildningar inom matematik på distans

Att läsa en matematikutbildning på distans är ett bra sätt för dig som inte vill eller kan flytta från din hemort men ändå kunna ta ut en examen. Om du redan har ämneskunskaper i matematik och vill jobba som lärare kan du läsa kompletterade pedagogisk utbildning på distans. Här hittar du alla utbildningar inom matematik på distans!

Efter en utbildning inom matematik

När du har gått en utbildning inom matematik finns det olika branscher och områden du kan jobba inom. Efter en ämneslärarutbildning i matematik kan du jobba som lärare i grundskolan och på gymnasiet.

Efter att du studerat ett kandidatprogram inom matematik eller statistik kan du till exempel jobba inom finans, transport och läkemedelsbranschen. 

Många som läst ett kandidatprogram inom matematik pluggar ofta även ett masterprogram. Masterprogram i matematik är mer specialiserade än kandidatprogrammen, och exempel på inriktningar är matematisk statistik, finansiell matematik, teknisk matematik, analys och matematisk fysik. 

Kunskaper i ämnet matematik behövs inom många branscher, och de olika inriktningarna erbjuder olika karriärmöjligheter.