Visa studentum.se som: Mobil
Visar 1-20 av 346 träffar

Matematik är mer än bara plus, minus, gånger och delat med. Det är mer än bara multiplikationstabellen. Matematik är läran om abstrakta former, strukturer och mönster. Matematik består av olika metoder för att beskriva och analysera abstrakta samband och kunskap i form av redan bevisade resultat. Viktiga områden inom matematik är bland annat analys, statistik, geometri och algebra. Matematikens delområden är ofta svåra att särskilja både i tillämpning och teori och undervisas i samma kurs upp till gymnasienivå. Det är förstå på högskolan som dessa delområden separeras till olika kurser men det brukar som regel vara först efter kandidatexamen eller motsvarande som en matematikerstudent specialiserar sig inom ett eller flera områden.

Matematikutbildning på universitet och högskola

En matematikutbildning på universitet och högskola innebär studier som exempelvis kandidatprogram i matematik och ekonomi, masterprogram i matematik, matematik statistik och matematik för lärare inom grundskolan. Det finns många olika utbildningar och inriktningar att välja mellan. Allt handlar om vad du själv vill och är intresserad av. Att läsa en matematikutbildning på universitet och högskola innebär ett tufft tempo, många tentor och många timmar studietid.

Matematiklärare

Matematikutbildning på folkhögskola

Matematikutbildning på folkhögskola innebär möjligheten att läsa exempelvis ett collegeår natur och matematik, naturvetenskapligt basår men även på distans. Folkhögskolelivet är något som lockar många studenter idag. Möjligheten att bo på skolan är något som många folkhögskolor i Sverige erbjuder. Sammanhållning, gemenskap och den enskilde individens utveckling är viktiga detaljer i folkhögskolelivet.

Matematikutbildning på komvux

Om du behöver läsa upp ditt betyg eller vill komplettera dina betyg så kan det vara bra att läsa matematik på komvux. På Komvux kan du läsa matematikkurser från A till E. Vuxenutbildningen anordnas i din hemkommun, om den kurs du vill läsa inte erbjuds där du bor så finns det möjlighet för din kommun att köpa in den från en privat anordnare.

Matematikutbildning på distans

Att läsa en matematikutbildning på distans är ett bra sätt för dig som inte vill eller kan flytta från din hemort men ändå kunna ta ut en examen eller bara läsa strökurser. För att läsa på distans krävs det att du har en internetuppkoppling och i en del fall, en webbkamera. Disciplin och struktur är bra egenskaper för dig som vill studera på distans efter kraven är lika höga som annars.

Matematikutbildning utomlands

För dig som vill ut i världen och studera matematik utomlands finns det lite olika alternativ. Du kan antingen åka som utbytesstudent från det universitet eller den högskola där du idag studerar. Annars kan du åka med en agent. Då åker du via en utlandsförmedlare eller en organisation som hjälper dig med alla frågor, dokument, boende och så vidare. Det tredje alternativet är att man åker på egen hand. Då tar du själv kontakt med skolan för att få den information du behöver för att börja studera.

Jämför
Hitta utlandsstudier
Visste du att vi har information om 4 utbildningar inom kategorin Matematik som ges utomlands?
Videoreportage