Visar 1-20 av 47 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 47 träffar
1
2
3

Lär dig spanska

Lär dig spanska – läs en utbildning i spanska

Pratar du spanska? Eller vill du lära dig att prata spanska? Det finns en mängd olika studiealternativ, allt beroende på vad du vill uppnå med dina studier. Läs en utbildning i spanska på ett universitet i Sverige, på distans hemifrån eller varför inte lära dig prata spanska genom att flytta till Spanien eller Sydamerika för en språkutbildning? Ovan i träfflistan finns en mängd alternativ för dig!

Spanska ett mycket populärt språk

Spanskan är det mest utbredda av de romanska språken och talas idag av cirka 386 miljoner människor. Som ett resultat av de spanska upptäcktsresorna under 1400- och 1500-talen fick spanskan fäste i stora delar av Sydamerika. Mexiko är idag den största spansktalande nationen med nära 100 miljoner talare, följt av Spanien, Colombia, Argentina och USA. Förutom att vara officiellt språk i 20 nationer är spanskan även officiell inom både FN, EU och Afrikanska unionen.

Lär dig spanska på universitet eller Komvux

Du finns en mängd alternativ för dig som vill lära dig spanska. Via Komvux kan du som nybörjare lära dig det spanska språket från grunden, eller så kan du läsa till en kandidat- eller masterexamen i språkvetenskap på högskola eller universitet. Valet är ditt!

Lär dig spanska gratis

De allra flesta eftergymnasiala utbildningar för att lära sig spanska är gratis i det avseendet att de är skattefinansierade. De är även studiemedelsberättigande via Centrala Studiestödsnämnden, CSN, så du kan alltså ansöka om studiestöd för din studietid. För att få reda på vad som gäller för just den utbildning du är intresserad av, ta kontakt med skolan eller utlandsanordnaren.

Lär dig spanska i Spanien eller Sydamerika

Ett av de snabbaste sätten att lära sig ett språk är att bo och leva i landet där språket talas. Det finns flera alternativ för dig som vill plugga spanska i Spanien eller Sydamerika. Utlandsalternativet låter dig inte bara tala spanska i vardagen, utan ger dig även möjligheten att komma i kontakt med den spanska kulturen, maten och människorna.

Bra att kunna spanska i arbetslivet

Kunskaper i språk öppnar upp för många möjligheter i din framtida yrkeskarriär. De flesta branscher går mer och mer mot en internationell marknad. Du som har språkkunskaper har därför stora möjligheter att arbeta internationellt om du så skulle önska.

Jämför dina favoriter
Hitta utlandsstudier
Visste du att vi har information om 11 utbildningar inom kategorin Spanska som ges utomlands?