Visar 1-20 av 21 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 21 träffar
1
2

Läs en utbildning till vårdadministratör

Läs en utbildning till vårdadministratör

Är du ett administrativt geni som prioriterar ordning och reda, men samtidigt är intresserad av omvårdnad? Läs en utbildning till vårdadministratör! Spendera dina arbetsdagar med att se till att rätt remiss skickas till rätt instans, hålla koll på patienters journaler, administrera väntelistor och medverka i förbättringsarbeten i olika projekt.

Vad gör en vårdadministratör?

Efter varje patientbesök på en vårdcentral eller sjukhus behöver detta dokumenteras. Bland annat behöver man i efterhand lätt kunna se vad som besvärade patienten och vilken lösning som man kom fram till. Detta kallas för journalföring och är en av vårdadministratörens vanligaste arbetsuppgifter. Idag hanteras de flesta patientjournaler digitalt, vilket gör att kravet på sekretess ökar. Det är väldigt viktigt att vårdadministratören har full koll på de lagar om sekretess och journalföring som finns idag. Det är också vanligt att en vårdadministratör är med vid möten och sammankomster för att skriva protokoll.

Det är oftast en vårdadministratör du som besöker en vårdcentral eller sjukhus möter i receptionen. Där arbetar de med besöksbokningar, betalningar och ser till att allt är lugnt i väntrummet. Vissa av de patienter som kommer till receptionerna eller ringer till dem är nervösa eller upprörda, det är därför viktigt att du som vill läsa en utbildning till vårdadministratör gillar att ta ansvar och tycker om människor.  

Vad du lär dig under en utbildning till vårdadministratör

Under din utbildning till vårdadministratör kommer du att rustas inför din framtida karriär. Du kommer bland annat få fullständig kunskap om journalföring, lära dig IT-system framtagna för vårdadministration och hur du utför säker medicinsk dokumentation. Du kommer också att läsa medicinsk engelska, lära dig diagnos- och åtgärdskodning, vårdrelaterad juridik och få en inblick i hur omvärlden påverkar din framtida yrkesroll.

Var finns utbildningar till vårdadministratör?

Vanligtvis finns utbildningarna till vårdadministratör på yrkeshögskolor (YH). En YH-utbildning är två år lång och varvar teoretisk undervisning med praktik på relevanta platser, i det här faller vårdcentraler och sjukhus. Det gör att många redan har jobberbjudanden när de tar examen.Det finns också vårdadministrativa program på universitet. Du kan själv välja om du vill ta en högskoleexamen efter två år där, eller läsa vidare och ta en kandidatexamen efter tre år.

Jag har läst en utbildning till vårdadministratör – vad händer nu?

Nu är det dags att ta dig ut i arbetslivet! Många som har läst en utbildning till vårdadministratör arbetar idag som just vårdadministratör, medicinsk sekreterare eller läkarsekreterare. Det är idag liten konkurrens om arbeten, vilket innebär att du relativt snabbt kan få en anställning. Du kan söka dig till landstingens vårdinrättningar som vårdcentral eller sjukhus men också till företagshälsovård, privata mottagningar och läkemedelsindustrin. Du väljer själv var du vill spendera dina dagar!

Jämför dina favoriter
Hitta utlandsstudier
Visste du att vi har information om 1 utbildningar inom kategorin Vårdadministratör som ges utomlands?