Visar 1-20 av 199 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
  • = Öppen för sen anmälan / har restplatser
Visar 1-20 av 199 träffar
1
2
3
4
...
10

Tycker du om mänskliga möten, tempo och tävlingar? Då kanske du är rätt person för att gå en utbildning inom försäljning och handel! 

Att studera försäljning och handel innebär att du inom det område som du är intresserad av fördjupar dig i kundresan och hur du lyckad med försäljning. En säljutbildning ser olika ut beroende av vilket område du vill specialisera dig inom därför kan det vara bra att läsa på lite kring de olika områdena. Kan du se dig arbeta inom handelssektorn och möta kunderna i butik eller vill du sälja produkter och tjänster till företag genom kundbesök? Eller är den snabbt expanderande e-handeln något som du vill lära dig mer om?

Var kan jag studera en utbildning inom försäljning och handel?

När du valt vilket område som du är intresserad av så går det lättare att börja jämföra utbildningar och utbildningsformer. Det finns längre och kortare utbildningar, i klassrum eller på distans. När du vet mer om hur du vill studera så är det lättare att ta reda på vilken utbildningsform som passar dig bäst.

Kanske är det en YH-utbildning eller en komvux-utbildning som ger en snabbare väg till arbetsmarknaden som passar dig bäst. Eller så vill du kanske fördjupa dig mer inom ämnet och få en stabil teoretisk bas på universitetet eller högskolan innan du ger din ut på arbetsmarknaden. Oavsett vilken utbildningsform som passar dig bäst så är det ofta en bra idé att leta efter en utbildning som ger dig möjligheten att göra praktik och få en in fot på arbetsmarknaden redan innan din utbildning är klar. 

Vad innehåller en försäljnings- och handelsutbildning?

Oavsett vilken inriktning som passar dig bäst så kommer du att få lära dig allt om hur säljprocessen ser ut och hur beslutsprocessen ser ut för den tilltänkta kunden. En annan viktig aspekt inom all handel och försäljning är att lära sig hur du bygger och bibehåller kundrelationer för tid.

Om du redan i dagsläget jobbar inom handel eller försäljning och känner att det är dags att ta nästa steg, så finns det många utbildningar som ger din en fördjupad kunskap. Butiksledning, product manager eller affärsutveckling är bara några av alla områden du kan fördjupa dig inom. 

Arbeta med försäljning och handel

Det stora urvalet av utbildningar inom försäljning och handel skvallrar om hur bred branschen är. Oavsett vilket område som passar dig så finns det goda möjligheter att hitta jobb. För att trivas med jobbet som säljare så behöver du många gånger vara stresstålig och ambitiös. Att vinna kundens tillit och skapa affärer kräver tålamod och skicklighet. Det är inte ovanligt att man inom försäljning och handels hittar personer som trivs att jobba mot nya mål och alltid sträva mot att bli bättre.

Det är vanligt att du inom dessa yrken tillhör en grupp med kollegor där ni kommer att peppa och stötta varandra samtidigt som ni sporrar varandra att utvecklas i era yrkesroller. Så är du målinriktad, trivs med tempo och älskar att möta nya människor så kommer du att trivas som fisken i vattnet inom handels eller försäljning!

Jämför dina favoriter
Hitta utlandsstudier
Visste du att vi har information om 25 utbildningar inom kategorin Försäljning / Handel som ges utomlands?