Delta i vår undersökning om utbildning och tävla om ett presentkort värt 300 kr på Filmstaden 📽️🍿

Visar 1-8 av 8 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-8 av 8 träffar

Hotellreceptionistutbildning

Hotellreceptionist - efter din utbildning

Ett jobb bakom hotellreceptionen kräver en goda administrativa och sociala förmågor. Du behöver vara serviceminded för att kunna ta dig an alla kunder du träffar och hjälpa dem med deras olika ärenden.

Hotellbranschen är spännande och erbjuder varierande arbetsmöjligheter, oavsett om du vill jobba på ett familjeägt litet pensionat eller ett lyxigt femstjärnigt hotell. Som hotellreceptionist är du spindeln i nätet och förutom kundkontakten så samarbetar du med många andra olika yrkesroller såsom köks- och serveringspersonal, städare, konferensvärdar och portierer.

Hotellreceptionist - vad ingår i din utbildning?

Beroende på vilken utbildning du väljer och inom vilken skoltyp du läser din utbildning så kommer upplägget att variera. Exempel på kurser som kan ingå är:

  • Service & bemötande
  • Vett & etikett
  • Receptionistens olika arbetsuppgifter & roller
  • Kommunikation
  • Kundrelationer
  • Miljö
  • Säkerhet

Efter din utbildning så kan du förvänta dig att du har fått djupare förståelse för vad det innebär att arbeta i en hotellreception, vilka arbetsuppgifter som kan ingå och hur du ska tackla jobbets olika utmaningar. Utbildningar till hotellreceptionist är ofta yrkesutbildningar vilket innebär att du är färdig för att ge dig ut i arbetslivet och kan titulera dig som utbildad hotellreceptionist efter din utbildning.

Du som är intresserad av att jobba inom hotellbranschen kan även hitta din drömutbildning här:

Jämför dina favoriter