Visar 1-20 av 80 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 80 träffar
1
2
3
4

Hotell- och restaurangutbildning

Restaurangutbildning - vad kan man jobba som?

Inom restaurangbranschen finns massor av olika inriktningar du kan välja bland. Några exempel är servitör/servitris, kock, kallskänka, barista, bartender, restaurangchef och sommelier. Utbildningar till bartender, barista, servitör/servitris, eller sommelier hittar du här.

Att jobba i restaurang- och krogmiljö är fantastiskt roligt men kan också vara både intensivt och fysiskt krävande. Arbetstiderna varierar mycket beroende på inriktning. Oavsett vilket yrke just du väljer måste du ha hög stresstålighet samt vara social och väldigt serviceinriktad.

Utbildningar inom kök och restaurang i Sverige

Det finns som sagt oerhört många kök- och restaurangutbildningar inom olika områden och med olika inriktningar. Det finns även kök- och restaurangutbildningar inom de flesta skolformer, t.ex. yrkeshögskola, komvux, universitet/högskola och som yrkesutbildning så du har helt klart väldigt många val!

Kök- och restaurangutbildningar utomlands

Vill du komma bort från Sverige och kanske kombinera dina studier med sol och värme? Vill du möta en ny kultur och utöka dina språkkunskaper? Vill du arbeta internationellt? Inom kök- och restaurangbranschen finns det otroligt många val för dig som vill studera utomlands!

Du som vill studera i ett annat land kan gå till väga på olika sätt. Antingen kan du gå via en utlandsförmedlare, en så kallad agent. Agenten hjälper dig då med allt från att hitta rätt skola och utbildning, till att ansöka, översätta betyg och hitta boende. Men du kan även ansöka till en kök- eller restaurangutbildning på egen hand, utan förmedlare. Då är det upp till dig själv att ta reda på vad det är för regler som gäller och hur du ansöker.

 

Jämför dina favoriter
Hitta utlandsstudier
Visste du att vi har information om 9 utbildningar inom kategorin Kök / Restaurang som ges utomlands?