Visa studentum.se som: Mobil
Inköp 1
Hermods VUX
Under kursens gång lär du dig om inköpsarbete, inköpsteknik och betydelsen av en inköpsprocess. Du får en insyn i inköpsarbetet...
  • Enskilda kurser (Komvux)
  • Flera orter (134)
  • = Har restplatser / lediga studieplatser
Visar 1-20 av 55 träffar

Inköpare

Gå en inköpsutbildning

En inköpsutbildning ger dig kunskaper i att köpa in varor eller tjänster åt ett företag. Under en inköpsutbildning kommer du även lära dig alla steg i en inköpsprocess, affärsjuridik, marknadsanalyser, miljö och ledarskap. Efteråt kommer du kunna arbeta som till exempel taktisk, operativ eller strategisk inköpare.

Vem passar att arbeta som inköpare?

Egenskaper som är bra att ha som inköpare är att vara kommunikativ, ha god samarbetsförmåga, kunna ta egna initiativ och gilla att arbeta med människor. Det är också en fördel om du gillar analys, trivs med att jobba både internt och externt och att vara strukturerad och noggrann.

Arbeta som inköpare

Efter avslutad inköpsutbildning kan du arbeta som inköpare. En inköpare arbetar med att köpa in varor eller tjänster och yrket finns inom alla olika branscher.

Inköpare måste behärska samtliga steg i inköpsprocessen och ska kunna arbeta med operativa och taktiska inköpsfrågor som leverantörsbedömningar, material och inköpskalkyler.

Som inköpare kan du arbeta i många olika branscher och utefter det varierar även arbetsuppgifterna.

Arbetar som du inköpare i offentlig sektor kallas arbetstiteln ofta för upphandlare.

Jämför
Hitta utlandsstudier
Visste du att vi har information om 2 utbildningar inom kategorin Inköp som ges utomlands?
Videoreportage